İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Filipinler tayfuna teslim
Filipinlerde yaşanan tropikal yağmurlar ve sonrasında meydana gelen tayfunda 1100 kişi hayatını kaybetti. Yüzlerce kişiye hala ulaşılamıyor. Yaşanan afetin ardından bölgede çalışmalar yürüten İHH İnsa
Filipinler 26.12.2011

Filipinlerin Mindanao bölgesi Cagayan De Oro ve İligan şehirlerinde geçtiğimiz günlerde akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan fırtına ve yağmur yerini tayfuna bıraktı. Washi adı verilen tayfun Cagayan de Oro şehrinin yarısını ve İligan şehrinin dağlık ve kırsal kesimlerini tesiri altına aldı.

KADIN VE ÇOCUKLAR KAYIP

Tayfunda 1100’den fazla kişi hayatını kaybederken yaklaşık 1000 kişiden hala haber alınamıyor. Kayıpların büyük bir çoğunluğunu kadın ve çocuklar oluşturuyor. 150 bin kişi ise sel bölgelerinden tahliye edildi. Onlarca köy ve kasaba da haritadan silindi.

Yaşanan afetin ardından bölgedeki partner kuruluşu Hayat Mindanao ve bölgede yetimhaneleri bulunan diğer bir kurum Çare Derneği ile ortak hareket eden İHH İnsani Yardım Vakfı ilk etapta 10 bin felaketzedeye acil yardım malzemesi desteğinde bulundu.

Afetzedelere gıda, temiz içme suyu, ilaç ve temizlik malzemesi dağıtımı yapıldı. Sel afetinin vurduğu Filipinlerin Mandalanao adasında İligan ve Cagayan de Oro'da çalışmalar halen devam ediyor.

GÜNLERDİR 1 TABAK PİRİNÇ BEKLİYORLAR

Insanlar günlerdir uyku yüzü görmeden sadece bir tabak pirinç alabilmek için bekliyorlar. Bölgedeki en büyük sıkıntılardan bir tanesi temiz içme suyuna ulaşabilmek. Tayfunun etkileri geçtikten sonra bu seferde çamur deryası içerisinde kalan bölgelerde salgın hastalıkların artmasından korkuluyor. Filipinlerde yaşanan afetin ardından bölge halkına yardım etmek isteyen hayırsever vatandaşlarımız www.ihh.org.tr web sitemizden ve 0212 6312121 numaralı telefonlardan İHH İnsani Yardım Vakfı’na ulaşabilirler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH’dan İran’a insani yardım: 7 tır uğurlandı
İHH İnsani Yardım Vakfı, İran’da yaşanan İsrail ve ABD saldırılarının ardından insani krizle karşı karşıya kalan sivil halk için geniş kapsamlı bir yardım seferberliği başlattı. Daha önce 4 tırı İran’a gönderen vakıf, ilaç, gıda kolisi ve temel ihtiyaç malzemelerinden oluşan 7 tırı daha ülkeye uğurladı.
14.05.2026
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Türkiye’den Lübnan’a 38 konteynerlik insani yardım
Lübnan’da 2 Mart 2026’dan bu yana artan İsrail saldırıları neticesinde derinleşen insani krize karşı Türkiye’deki sivil toplum kuruluşları harekete geçti. Sadakataşı Derneği organizesinde, İHH İnsani Yardım Vakfı, Yetim Vakfı ve Yeryüzü Çocukları Derneği tarafından hazırlanan ve içerisinde acil ihtiyaç malzemelerinin bulunduğu 38 konteynerlik yardım gemisi, savaş mağduru sivillere umut olmak üzere Beyrut Limanı’na ulaştı.
20.04.2026
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH her gün 165 bin Gazzeliye iftar yemeği dağıtıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan çalışmaları kapsamında Gazze’de her gün 165 bin kişiye iftar yemeği dağıtıyor.
11.03.2026