İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filipinler'e gönderilen yardımlar dağıtılıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 3 tırla getirilen 40 ton pirinç, 5 bin konserve ve bin 500 adet 5 litrelik suyun dağıtımına başlandı.
Filipinler 18.11.2013

Son yılların en büyük felaketlerinden birini yaşayan Filipinler'de, Haiyan tayfununun vurduğu merkez nokta olan Tacloban kentine, Türkiye'den yardım eli uzandı.

Tacloban kriz merkezine 3 tırla götürülen 40 ton pirinç, 5 bin konserve, 1500 adet 5 litrelik su ve çok miktarda kahve ile makarna, 10 bin aileye dağıtılacak.

[videoGaleri-402]

İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Filipinler Sorumlusu Ömer Kesmen, Filipinler'deki tayfun felaketinin hemen ardından harekete geçtiklerini, bölgeye ulaştıktan sonra durumun daha da kötü olduğunu görünce yardım malzemesi konusunda çalışma başlattıklarını belirtti.

Tüm dünyanın olduğu gibi Türk halkının da buradaki felakete duyarsız kalmadığını anlatan Kesmen, şunları kaydetti:

"Felaketin ilk gününden itibaren bölgede çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Öncelikli olarak Tacloban'a yakın olan ve tayfunun etkilediği ikinci kent konumundaki Ormoc'da çalışma başlattık. Tacloban'da ise 4 gündür çalışma yapıyoruz. Bugün bu bölgeye gelen en büyük yardımı dağıtıyoruz. 10 bin aileye ulaşacağız ama bununla kalmayıp çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Filipin halkıyla beraberiz. Filipin halkının acısını paylaşıyoruz. Filipin halkının yarasını sarmak için Türk halkı olarak İHH olarak bizler de elimizden geleni yapacağız."

Kesmen, Filipinler'in adalardan oluştuğunu, bu nedenle ulaşımın güçlükle sağlandığını, bugün bile kentten cesetlerin çıkarılmaya devam ettiğini, gıda ve ilaç sıkıntısının had safhada olduğunu vurguladı.

İHH olarak Filipinler için kampanya başlattıklarına da değinen Kesmen, Filipinler yazıp 3072'ye mesaj gönderilebileceği gibi, online bağış yoluyla veya banka hesaplarından bağış yapılabileceğini söyledi.

Bu arada, yardım dağıtımında uzun kuyruklar oluşturan Filipinliler, desteğinden dolayı Türk halkına teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024