İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin Konvoyu gemiyi bekliyor
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu, Suriye’nin Laskiye şehrinde bekliyor. Konvoy, yarın Libya’dan gelecek bir Türk gemisiyle Mısır’a geçmeyi planlıyor.
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 01.01.2010

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen Filistin’e Özgürlük Konvoyu, Suriye’nin Laskiye şehrinde bekliyor.  Konvoy, yarın Libya’dan gelecek bir Türk gemisiyle Mısır’a geçmeyi planlıyor.

Konvoy için dün akşam Laskiye’de bir karşılama töreni düzenlendi. Karşılama törenine Laskiye’de yaşayan çok sayıda Filistinli mülteci ve Hamas’tan Muhammed Nezzal katıldı. Türkiye’den gelen gazetecilerin sorularını cevaplandıran Nezzal,  “Bu zalim ve haksız ambargoyu delmek noktasında bu konvoy büyük bir önem taşıyor” dedi. 

Filistin’deki ambargonun kaldırılması ve İsrail saldırılarının durdurulması noktasında Türkiye’nin oynadığı role dikkat çeken Nezzal, “Özellikle şunu söylemek istiyorum: Türkiye halkı bu konuda Arap halklarını geride bırakmıştır.  Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ‘biz Osmanlının torunlarıyız’ diyerek Türk milletine asilliğini yeniden hatırlatmıştır. Türkiye yardım gemilerini direkt İstanbul’dan Gazze’ye gönderebilir. Türkiye’nin gemilerini Arap ülkelerinde geçirmeye ihtiyacı yoktur” diye konuştu.

İsrail’in sürekli yeniden saldıracağını söyleyerek psikolojik baskı yaptığını ifade eden Nezzal, olası bir saldırı olursa direnişlerinin bu defa daha güçlü olacağını söyledi.

Muhammet Nezzal, Gazze’deki ambargonun kaldırılması noktasında sadece Hamas’ın değil Türkiye ve tüm İslam ülkelerinin önemli rol üstlenmesi gerektiğini belirtti. 

Nezzal, Milli Görüş Lideri Necmettin Erbakan ve Başbakan Tayyip Erdoğan’a Filistin için göstermiş oldukları çaba için teşekkür etti, selamlarını gönderdi.

 

KONVOYDAN NOTLAR…

 

Konvoy geceyi Laskiye İzci Kampında geçirdi. Konvoydakiler, tek odalı bungalo tipli evlerde, uyku tulumlarında yattılar. Laskiyeliler, konvoydakilerin üşümemesi için kampa battaniye getirerek misafirlerine dağıttılar.

Akdeniz kıyısında olan izci kampında hava soğuk olduğu için insanların çoğu ateş yakarak etrafında toparlandılar. Türkiye’den gelenler gece geç saatlere kadar sohbet ettiler. İngiltere, Amerika ve Avrupa ülkelerinden gelenler ise kampta da olsa yeni yıla girmenin mutluluğunu yaşadılar. Konvoydaki yabancılar ateşin etrafında toplanarak Noel’i kutladılar. 

Konvoyun akşam yemeği dışarıdan geldi. Kampın güvenliğini Suriye polisi sağladı. Konvoydakiler, 16 gündür yollarda olmasına rağmen moral motivasyonları iyi. 

Bu arada Filistin Camisinde kılınan Cuma namazından sonra İsrail protesto edildi. 

 

Konvoydakilerin izlenimleri:

 

Murat Uysal (37) : Bu yolculuk Allahın bize bir lütfu. Bunu inşallah sonuna erdiririz. Organizemiz, ekiple uyumumuz mükemmel. Biz zorluk seferine çıktık, Allah bolluk seferi verdi. Şükürler olsun amacımıza ulaştık. Filistin konusunda dünyayı bir birine kattık. Suriye’deki değişiklik, Ortadoğu’da yaşananlar çok önemli. Suriye’nin, Ürdün’ün ilgisi bizi çok sevindirdi. Filistin Konvoyunun en önemli anlarını Akabe’de yaşadık. Dışarıda toprakta, kumda yattık. Bunlar çok önemli anlardı. Ateş yaktık, marşlar söyledik, sabahlara kadar sohbet ettik, kardeşlerimizin üzerini örttük. Yabancı kardeşlerimizle kaynaştık.  Hayatımın en güzel anlarını yaşadım. Bunları unutamam. İnşallah Gazze’ye de gireceğiz.

 

Recep Göçer (50) : Bu yolculuk anlatılmaz yaşanır. Her saati ayrı bir güzellik. Hedefimiz Gazze’ye girmek. Suriye’de Zeynebiye’ye giderken Taksiye bindik. Polis kemer takmadı diye şoföre ceza yazmak istedi. Ben hemen arabadan inip Gazze’ye giden ekip olduğumuzu söyledim. Polis hemen ceza yazmaktan vazgeçti. 

İstanbul’da Muşlu bir asker üzerindeki bulunan son 20 TL’yi Gazze’ye ulaştırmamız bize teslim etmek istedi. İHH’da çalışan arkadaşımız üzerinde makbuz olmadığı için parayı almak istemedi. Fakat asker delikanlı, parayı zorla elimize tutuşturarak ‘lütfen bu parayı Filistin halkına ulaştırın’ dedi.

Gaziantep’te bir çocuk 3,5 lira vererek Gazze’ye ulaştırmamızı istedi. 

 

Tekirdağ Veliköy Beldesi eski belediye başkanı Efrahim Yeşil (50) : Edirne’den katılıyorum. Yolculuk çok güzel geçiyor. Hedefimiz Gazze’ye ulaşmak. Maddi değerin yanında bu işin manevi boyutu çok yüksek. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024