İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin Konvoyuna izin çıktı
Mısır, günlerdir Ürdünün Akabe Körfezinde bekleyen Filistine Yol Açık konvoyunun Suriye üzerinden gelerek Ariş Limanından Gazze Şeridine girmesine izin verdi. Mısırın uzlaşmaz tavrı konvoya 4 gün kayb
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 29.12.2009

Mısır hükümeti ile varılan anlaşmanın ardından sabahın ilk ışıkları ile tekrar Suriye'ye doğru yola çıkan Konvoy'un akşam saatlerinde Şam'da olması bekleniyor. Şam'da bir süre dinlenecek olan konvoy ertesi sabah Laskiye Limanına hareket edecek. Buradan gemilerle Mısır'ın El Ariş Limanı'na hareket edecek olan konvoy daha sonra karayolu ile Refah sınır kapısından Gazze'ye ulaşacak. 

 

Ürdün’ün Akabe Limanı’ndan Mısır’a geçiş izni alamayan 250 araçlık konvoyun durumu hakkında açıklama yapan konvoy yetkilileri, yapılan müzakereler ve baskılar sonucu Mısır'ın Ariş Limanı'ndan geçişe izin vermek zorunda kaldığını ancak Mısır'ın bu uzlaşmaz tavrının kendilerine 4 gün kaybettirdiğini açıkladılar. 

 

Konvoyun Türkiye organizatörü İnsani Yardım Vakfı yetkilileri de, Dışişleri Bakanlığının Mısırlı yetkililerle görüşmesinden sonra, yarın sabah Ürdün’ün Akabe kentinden Suriye’nin Lazkiye Limanı’na hareket edeceklerini belirtti.


İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
Suriye’ye 2 bin 460 hisse kurbanlık
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin çeşitli bölgelerinde 2 bin 460 hisse kurbanlık kesimi yaparak, etlerini savaş mağduru ve ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı.
16.06.2024
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Tarladan çadır kentlere ilk mahsul heyecanı
Şam Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yerli tohum üzerinde yapılan çalışmalar sonrası seralarda yetiştirilen tarım ürünleri ilk mahsulünü verdi.
11.06.2024
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İdlib’teki kamplara dayanıklı ekmek yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki kamplarda yaşayan ailelere, Bingöl İHH tarafından gönderilen 185 bin paket dayanıklı ekmek dağıtıldı.
31.05.2024