İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin konvoyuna karşılama töreni
İngiltere’den yola çıkan ‘Filistin’e Özgürlük Konvoyu’ yarın saat 11:00’de İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapacak. Konvoy için Edirne’de sınır kapısında bir karşılama töreni düzenlenecek. Ka
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 14.12.2009

Gazze’de yaşanan insanlık dramına dikkat çekmek ve Filistin halkı üzerindeki ambargoyu kaldırmak için Londra’dan yola çıkan Özgürlük Konvoy’u yarın Türkiye’ye giriş yapıyor. Londra’dan yola çıkan 80 araçlık konvoy Fransa ve İtalya’yı geçerek Yunanistan’a ulaştı. Konvoyun yarın saat 11:00’de Edirne İpsala sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Konvoy için İstanbul ve çevre illerden gelen ekipler tarafından Edirne’de bir karşılama töreni düzenlenecek. 

Konvoy ekibiyle birlikte Çarşamba günü saat 11:00de Feshane’de bir basın toplantısı düzenlenecek. Basın toplantısının ardından İstanbul’un farklı noktalarına şehir turu gerçekleştirilecek. Konvoy ekibi akşam saat 19:00’de Taksim meydanında buluşacak. Etkinliğe Filistin’e gönül veren çok sayıda vatandaşın ve sivil toplum kuruluşunun katılımı bekleniyor. 

Türkiye’den 70 araç

Filistin’e Özgürlük Konvoyu’na Türkiye’den de büyük bir ilgi var. Konvoyun Türkiye ayağını organize eden İHH İnsani Yardım Vakfı’na Gazze halkına ulaştırılmak üzere 70 araç bağışlandı. Bağışlanan araçlar arasında otobüs, minibüs, ambulans, kamyonet ve binek araçlar bulunuyor. Konvoy İstanbul’da düzenlenecek etkinliklerin ardından 16 Aralık akşamı Ankara’ya doğru yola çıkacak. Ankara, Konya, Adana, Gaziantep ve Kilis güzergahından geçerek Suriye’ye geçecek olan konvoy, Ürdün ve Mısır üzerinden Gazze’ye giriş yapacak.

Amerika’dan 47 araç

İngiltere’den gelen 80 araçlık konvoyun yanı sıra Amerika’dan da 47 araç Türkiye’ye gelecek.  Deniz yolu ile Mersin’e gelecek araçlar buradan konvoya katılacaklar. Konvoya dünyanın farklı ülkelerinden sivil toplum kuruluşları, gazeteciler, yazarlar, aktivistler, insan hakları savunucuları ve Filistin dostları katılıyor.

Siz de araç veya ayni ve nakdi bağışlarınızla bu harekete ve Filistin halkına destek olabilirsiniz. Ayrıntılı bilgiyi 0212 631 21 21 numaralı telefondan ve  HYPERLINK "http://www.filistinkonvoyu.org/" http://www.filistinkonvoyu.org/ adresinden alabilirsiniz. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024