İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç

Haftanın Projesi

Filistin'e giriş yasak
Filistin’deki 30 civarı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen “Filistin’e Hoş geldiniz” kampanyasına katılan tüm dünyadan yüzlerce aktivist bugün Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı'na gitmek
Filistin 08.07.2011

Filistin’deki 30 civarı sivil toplum örgütü tarafından organize edilen, Fransa, İngiltere, Belçika, İsveç, Almanya ve Amerika gibi dünyanın farklı ülkelerinden insanları, işgal altında yaşamanın gerçekliğine tanıklık etmeleri için Batı Şeria’ya davet eden “Filistin’e Hoş geldiniz” kampanyasına katılan tüm dünyadan yüzlerce aktivist bugün Tel Aviv’deki Ben Gurion Havaalanı'na gitmek için yola çıktı.

Ancak Yunanistan limanlarından sonra Avrupa’daki bazı havayollarına da yayılan İsrail ablukası sonucu, Paris Charles de Gaulle ve Bürüksel Havaalanı’nda isimleri önceden yerel görevlilere verilmiş olan aktivislerin İsrail’e giden uçaklara binmeleri engellendi. Tüm engellemelere rağmen uçağa binmeyi başaran aktivistler için ise “güvenlik önlemleri” gerekçesiyle Ben Gurion Havaalanı’na yüzlerce polis getirildi.

Bugün Tel Aviv’de Ben Gurion Havaalanı’nda bir basın açıklaması yapan İsrail Güvenlik Bakanı Eli Yishai, gelen aktivistlerin “yasa dışı” bir eylemde bulunduklarını iddia etti ve aktivistleri uçaktan iner inmez tutuklayacaklarını açıkladı.

İsrailli eylemciler de “Filistin’e Hoş Geldiniz” eylemi ile farklı ülkelerden İsrail’e gelmekte olan katılımcılara destek olmak için Ben Gurion Havaalanı’nda toplandı. İsrailli eylemciler etrafları polisle sarılı olduğu halde alanda bulunan insanların saldırısına uğradı.

Alandaki olayları takip etmek için gelmiş olan üç basın mensubu ise, basın kartlarını ibraz ettikleri halde “güvenlik” gerekçesiyle, tekrar içeri girmeleri yasaklanarak Ben Gurion Havaalanı’ndan çıkarıldı. JPost muhabiri Larry Deferner çevredekiler tarafından saldırıya uğrayan bir eylemciyi korumaya çalışırken İsrail güvenlik güçleri tarafından tutuklandı.

İsrail yerel saatiyle 15:10’da Ben Gurion Havaalanı’na inen Belçikalı aktivistlerin ise pasaport kuyruğundayken güvenlik görevlileri tarafından götürüldüğü ve kendilerinden o zamandan beri bir haber alınamadığı bildiriliyor. Diğer bir grup aktivistin ise Roma’ya uçarak oradan Tel Aviv’e gelecek olan uçağı beklemekte olduğu açıklandı.

“Filistin’e Hoş Geldiniz” eylemini düzenleyen grup yaptığı basın açıklamasıyla Ben Gurion Havaalanı’nda bulunan eylem karşıtı insanların eylemcilere saldırarak arbedeye sebep olduğunu, güvenlik görevlilerinin orada hazır bulunmasına rağmen olaya müdahale etmediğini ve gelen aktivistleri karşılamak için alanda bulunan eylemcilerden en az 6 kişiyi tutukladıklarını açıkladı.

Ben Gurion hava limanınındaki görüntüler için Tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH ve Bosna kurumlarından Suriye’de yardım çalışmaları
İHH İnsani Yardım Vakfı, Islamska zajednica Bosna Hersek Rijaset ve HO Merhamet Bosna kurumları ile birlikte Suriye'de Şubat ayında yaşanan depremde yıkılan okul, cami ve yaşam evleri projelerin temellerini attı.
13.09.2023
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH Sudan’a gönderdiği yardımların dağıtımına devam ediyor
İHH tarafından, iç karışıklıkların yaşandığı Sudan’a gönderilen 15 konteynerlik yardım malzemesinin dağıtımları devam ediyor. Gıda, battaniye ve hijyen malzemelerinden oluşan yardımlar, şu ana kadar ülkenin 5 farklı bölgesinde hastaneler, barınma merkezleri, çocuk esirgeme kurumları ve 120’den fazla kampta dağıtıldı. Hartum ve Darfur eyaletlerindeki dağıtımlar ise sürüyor.
11.09.2023
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH Nijer’de çok sayıda projeyi hayata geçirdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, Batı Afrika ülkesi Nijer'deki yardım çalışmalarına devam ediyor. Vakıf, Temmuz ayı içerisinde İnegöl İnsani Yardım Derneği’nin destekleriyle, ülkede çok sayıda projeyi hayata geçirdi.
26.07.2023