İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli ailelere gıda kolisi dağıtıldı
İHH Suriye’deki savaştan kaçarak Kilis ve Gaziantep’e gelen toplam 212 Filistinli aileye (1272 kişi) gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.
Filistin-Gazze 14.07.2015

İHH Suriye’deki savaştan kaçarak Kilis ve Gaziantep’e gelen toplam 212 Filistinli aileye (1272 kişi) gıda kolisi dağıtımı gerçekleştirdi.

Filistin İstanbul Konsolosu Aldulkerim El Hatib, Gaziantep Ak parti milletvekili ve başkan yardımcısı Abdulhamid Gül, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara, İHH Gaziantep Dernek Başkanı Mehmet Emin Arslan, İHH Kilis Dernek Başkanı Hüseyin Levent Külekçioğlu, İHH Suriye

Koordinatörleri Erhan Yemelek ve Serkan Öktem’in de katıldığı bu dağıtımlarda Filistinli msiafirlerin sorunlarına değinildi.

Suriye’deki savaştan sonra Türkiye’ye gelip Gaziantep ve Kilis’e sığınan 212 aile için dağıtılan gıda kolilerinde, sıvı yağ, mercimek, pirinç, makarna, tuz, çay, zeytin, nohut, şeker, reçel, bulgur ve un bulunuyor.

Filistin İstanbul Konsolosu Abdulkerim El Hatib; Suriye’de yaşanan dramdan sonra Türkiye’ye gelen Filistinlilerin ikinci bir dram yaşadıklarını dile getirdi. Filistin’de yaşanan savaş sonrası Suriye’ye sığınan Filistinli aileler bu sefer Suriye’de yaşanan savaşla Türkiye’ye sığındılar. Bu onlar için ikinci bir göç oldu. Yaşanan acı daha katlandı. Filistin ailelerin sıkıntılarının giderilieceğini ve tekrar evlerine döneceklerini umut ediyoruz. Filistinli aileler Türkiye’de Suriyelilere tanınan ayrıcalıklardan yararlanamıyor, onlar gibi bir kimliğe sahip değiller, hastanelere gidip muayene olamıyor. İnş’allah bu durumun düzeltilmesi için çalışacağız. Filistin için çalışan bütün herkese teşekkür ederim. Filsitin’e destek veren herkese teşekkürler. Türkiye ve İHH’ya çok teşekkür ediyorum.

Milletvekili Abdulhamid Gül; Filistin bizim için tarihi ve İslami bir meseledir. Bunun takibini yapmaya devam edeceğiz. Filistin özgürleşene kadar, bizim sıkıntımız olmaya devam edecektir. Mavi Marmara’yla beraber Filistin’e insani yardım kampanyası başlamıştı fakat İsrail terörüyle karşı karşı kalındı, hepimizin bildiği malum üzücü olay yaşandı. Filistinlilerin varlığından rahatsız değiliz.

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım; Filistinli misafirler için hep bir sıkıntı oldu, kamplarda kaldılar, eğitim ve sağlık sorunlarını çözemediler biz bütün bunların farkındayız. Ben Mavi Marmara olayı sonrasında Filistin vatandaşlığı aldım, konuşurken bir Filistinli olarak konuşuyorum. Filistinli ailelerin sıkıntılarını anlıyoruz, bunların çözümü için büyük uğraşlar veriyoruz. Özellikle Suriyeli misafirlere tanınan hakların tanınması için çalışıyoruz. Böylelikle Filistinli ailelerinde misafir tanıtım kimliği alabilmesi, hastanelerde muayene olabilmesi, ilaç alabilmesi kolaylaşacak. İnş’Allah çalışma izni alabilmeleri için de çalışıyoruz. Sadece Filistinlilerin yaşadığı bir kamp için çalışıyoruz. Bütün bu saydıklarımızın gerçekleşebilmesi için, milletvekilleriyle, valiliklerle, belediye başkanlarıyla ve Ankara ile görüşüyoruz, görüşmeye de devam edeceğiz.

Kilis Belediye Başkanı Hasan Kara; Suriye’de yaşanan dram sonrası Kilis’e gelen misafir Suriyeli sayısı nüfusumuzu ikiye katlar duruma geldi. Bu durum bir batı ülkesinin bir şehrinde olsaydı kaldıramazlardı.

Bundan şikayetçi değiliz. Yaptıkları çalışmalardan dolayı İslam alemi ve bütün mazlumlar adına İHH ve Bülent Yıldırım’a teşekkür ediyoruz. Kilis Belediyesi olarak bütün mazlumların yanındayız, Filistinli misafirlerimizin de yanındayız.

Gaziantep’te 80 aileye, Kilis’te 132 aileye gıda kolisi dağıtımı organizasyonu yapıldı.

Ayrıca Milletvekili ve Büyükelçiye hediyeleri takdim edildi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH, Ramazan ayında 3 milyondan fazla kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl Ramazan ayı çalışmaları kapsamında Türkiye dahil olmak üzere 67 ülkede faaliyet gösterdi. Vakıf, yapılan faaliyetlerde 3 milyon 99 bin 227 kişiye ulaştı.
Ramazan
01.04.2025
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
Deprem yaşanan Myanmar ve Tayland’a İHH’dan acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Myanmar'da meydana gelen ve komşu ülke Tayland’ı da etkileyen 7,7 ve 6,4 büyüklüğündeki iki depremin ardından acil yardım çalışmalarına başladı. Çalışmalar kapsamında vakıf tarafından Tayland’da 800 kişiye sıcak yemek dağıtılırken, Myanmar’da da depremden etkilenenlere su ve kuru gıda desteği verildi.
30.03.2025
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Türk doktorlardan Gazzeli yaralılara ameliyat desteği
Gazze’de ameliyat desteği projesini uygulayan İHH, şu ana kadar 357 ameliyat gerçekleştirdi. Proje kapsamında, ameliyat imkânı bulamayan ve acil tedavi bekleyen binlerce Gazzelinin ameliyat edilmesi hedefleniyor. Projenin uygulandığı hastanede görev yapan gönüllü doktorlardan Prof. Dr. İbrahim Uygun, Gazze’nin çok ciddi desteğe ihtiyacı olduğunu belirterek, “İHH’nın büyük çadır kentler kurduğunu, klinik kurduğunu ve hastanelere çok büyük desteğini bizzat gördüm” dedi.
14.03.2025