İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli Alimler Heyeti Suriye ve Filistin’deki gelişmeleri değerlendirdi
Diasporadaki Filistinli Alimler Heyeti; İHH İnsan Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde, Filistin ve Suriye’deki olayları değerlendirdikleri bir basın açıklaması yaptı.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu, Suriye, Türkiye 18.05.2013

Basın açıklamasına, Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği Başkanı Abdulgani Tamimi, Genel Sekreter Nevaf Takruri ve Medya Sorumlusu Hafız Alkarmi katıldı. 

 
“Bizim için Filistin meselesi ne ise Suriye meselesi de odur” diyen Alimler Birliği Heyeti, tüm Müslümanları Suriye’ye yardım etmeye çağırdı. Suriye kamplarına ziyaretler gerçekleştirdiklerini de söyleyen Alimler, tüm Suriyelilere birlik içinde hareket etme mesajı verdiklerini de söylediler. 
 
Esed’den bahsederken Hamas’a yardım etmiş olsa bile hiçbir zalimi desteklemeyeceklerini  de söyleyen heyet yetkilileri, Mescid-i Aksa’nın Müslümanlar ve Yahudiler arasında taksim edilmesi için yürütülen projelerin de kendilerini endişelendirdiğini, bu girişimlere tamamen karşı olduklarını  söylediler.
 
Alimler Heyeti adına Genel Sekreter Nevaf Takruri’nin okuduğu basın açıklaması metninde şu açıklamalara yer verildi:
 
-1948 veya 1967 ayrımı gözetmeksizin, Kudüs, Mescid-i Aksa ve tüm Filistin toprakları, İslam topraklarıdır ve bu toprakların bir karışından bile vazgeçilmesi söz konusu değildir.
 
-Arap Bakanları Komisyonu’nun teklif ettiği arazi mübadelesini taviz olarak görüyor ve red ediyoruz. Filistin davasından vazgeçen kişi, grup ve tarafların Filistin halkını, İslam ve Arap ümmetini temsil etmediğini düşünüyoruz.
 
-Filistin’in ve işgal edilmiş tüm toprakların özgürleştirilmesi için cihad edilmesi gerektiğini düşünüyoruz.
 
- Filistin toprakları sadece Filistinlilerin değil, tüm İslam ümmetine aittir. Onu korumak tüm İslam ümmetinin sorumluluğudur.
       
-Türkiye’ye ve halkına Filistin davasına sağladıkları destek için teşekkür ediyoruz. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Siyonistlerin özür dilemesi için gösterdiği ısrarı kutluyoruz. Türk hükümetinin ve halkının Filistin’e sağladığı desteğin samutlaşmış hali olan Mavi Marmara olayını da anıyoruz.
 
Suriye meselesinde ise dünyanın büyük çoğunluğu sessizliğe gömüldü,  kalanlar ise bu zulme destek veriyor.
 
Bu bağlamda, heyet olarak şunları belirtmek istiyoruz:
 
-Kahraman Suriye halkını; tarihin daha önce hiç tanık olmadığı zulümler karşısında gösterdikleri mukavemet adına tebrik ediyoruz
        
-Suriye’deki mülteci kamplarında yaşayan Filistinlilerin maruz kaldığı saldırıları, Siyonist projeye hizmet eden mezhepsel kıyımları ve Reyhanlı’da gerçekleşen, Türk ve Suriyeli onlarca kişinin şehit olduğu saldırıları da kınıyoruz.
 
-Kişinin nefsini, şerefini ve özgürlüğünü koruması doğal hakkı olduğunu düşünüyoruz.
 
-Siyonist işgalcilerin, Suriye topraklarına yönelik saldırılarını kınıyoruz.
 
-Komşu ülkelere giden Suriyeli mültecilere, kardeşçe davranılmasını istiyoruz.  Bu konuda Peygamber efendimiz, “Kim bir Müslümandan bir sıkıntıyı giderirse, Allah Teala o kimsenin kıyamet günündeki sıkıntılarından birini giderir” buyuruyor.
 
-Uluslar arası kuruluşları ve mülteci komiserliklerini, Suriye’den çıkan Filistinli mültecilere yapmaları gereken desteği sağlamaya çalışıyoruz.
 
-Irak halkının maruz kaldığı zulümleri bertaraf etmek için çaba harcayan Irak Alimler Heyeti’ni de tebrik ediyoruz.
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022