İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli alimler ve İHH’dan İsrail’e gözdağı
Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği, Gazze'de bütün gruplara, İsrail'e karşı birlikte hareket etmesi çağrısı yaparken, İHH Başkanı Bülent Yıldırım da İsrail'in saldırıları durdurmaması halinde Mavi Marmara'yı yeniden hareket ettirecekleri sinyalini verdi.
Filistin, Filistin-Gazze 21.07.2014

Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği, Gazze'de bütün gruplara, İsrail'e karşı birlikte hareket etmesi çağrısı yaparken, İHH Başkanı Bülent Yıldırım da İsrail'in saldırıları durdurmaması halinde Mavi Marmara'yı yeniden hareket ettirecekleri sinyalini verdi.[videoGaleri-493]

Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği Gazze'deki katliamlara tepki göstermek için bugün İHH Genel Merkezinde bir basın açıklaması düzenledi.

Açıklamaya İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım başta olmak üzere Irak Alimler Birliği, İslam Alimler Birliği, Müslüman Düşünürler Platformu ve Ehli Sünnet Alimler Biriliği temsilcileri de destek verdi.

Diasporadaki Filistinli Alimler Birliği adına açıklamayı, genel sekreter Dr. Nevvaf Tekruri yaptı. Açıklamada, İsrail'in katliamlarının İslam ümmetinin birliğine vesile olacağı belirtilerek “Gün Gazze'ye sahip çıkma günüdür. Türkiye'nin Filistin konusundaki duyarlılığı tüm dünyayı harekete geçirmiştir” denildi.
“Filistin ümmetin onurudur” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Mallarımız ve canımızla Filistin'in yanında durmak zorundayız. Filistinli gruplar birleşmeli ve Mısır, Refah sınır kapısını acilen açmalıdır. Arap liderler halklarıyla birlikte Gazze'nin yanında olmazlarsa ilerde onlar da devrilecektir. İsrail'in Kassam Tugayları'nı yenecek gücü olmadığı için kadın ve çocukları öldürüyor. Her İsrail ürünü Gazze'ye kan ve gözyaşı olarak dönüyor. İsrail'in ürünlerini boykot etmeliyiz.”

YILDIRIM: GAZZE'YE CANLI KALKAN OLARAK GİDECEĞİZ

İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da 'Gazze'ye yapılan saldırının ardından bütün vicdan sahipleri birleşti. Bizim yapamadığımızı İsrail yaptı. İsrail Gazze'ye saldırarak İslam Birliği temelini attı. İnanıyorum ki kısa bir zaman diliminde bütün Müslüman ülkelerin içinde yer aldığı ''İslam Birliği'' yakın bir zamanda kurulacaktır' dedi.

MAVİ MARMARA’NIN GİTMESİYLE İLGİLİ ÇALIŞMA VAR

'Canlı kalkan projesini İHH olarak biz başlattık' diyen Yıldırım, ''Bütün siyasilerin buna katılmasını bekliyoruz. Canlı kalkanların Suriye'den geçirilmesi için Suriye ile görüşüyoruz. Mavi Marmara'nın Gazze'ye gitmesi ile ilgili de çalışmamız var. Bu konuda görüşmelerimiz devam ediyor. Biz bu canlı kalkanları Suriye'deki bütün taraflarla anlaşarak götüreceğiz ya da denizden götüreceğiz. Ancak Suriye'den götürmemiz durumunda buradaki bütün grupların namluları İsrail'e dönebilir. İsrail, Ortadoğu'daki bu savaşın büyümesini istemiyorsa biran önce geri çekilmelidir'' dedi.

FİLİSTİN BİR DEVLETTİR. FİLİSTİN’E SİLAH DESTEĞİ VERİLMELİDİR

Filistin'in bağımsız bir devlet olduğunu belirten Yıldırım, 'Müslüman ülkeler Filistin ile ikili anlaşmalar yapmalıdır ve kendini koruması için silah desteği de vermelidir. Filistin'e saldırı İslam ülkelerine saldırı kabul edilmelidir. İslam ülkeleri en azından Şili kadar şerefli davranmalıdır. Katilleri besleyen İslam dünyasıdır. İsrail de bilsin bütün dünya da bilsin eğer bu savaşı durdurmazsanız biz canlı kalkan olarak ya Suriye'den gideriz ya da denizden gideriz. O zaman biz de Türkiye'ye bizi korumak zorundasınız deriz. Denizden giderken bizi koruyan Türk gemilerine de İsrail ateş ettiği taktirde Türkiye birlikleri ile karşı karşıya kalacaktır. Bu savaş nasıl sürecek ona bakıyoruz. Biz hazırız. Bu geminin yola çıkmaması için bir neden yok. Eğer bu savaş durmazsa halkı limanlara yığar yine gideriz. Gerekirse Suriye'deki bütün grupları İsrail üzerine yönlendiririz. Artık yeter' diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024