İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistinli mültecilere Ramazan yardımı
İHH ekipleri, Suriye’deki Filistinli mültecilere yönelik yardımlarına Ramazanda da devam etti. İHH ekipleri Yermük, Han Denun, Hüseyni, Sibina, Tenf, Hol, Lazikiye, Halep ve Hınıs kamplarındaki mültec
Ortadoğu 14.09.2009

İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan’da farklı coğrafyalarda yaraları sarmaya devam ediyor. İHH ekipleri, Suriye’de yaşama tutunma mücadelesi veren Filistinli mültecilere yönelik yardımlarına Ramazanda da devam etti. Suriye’de çeşitli kamplarda yaşayan yaklaşık 500 bin Filistinli mülteci var. İHH ekipleri Yermük, Handenun, Lazikiye, Hüseyni,  Sibina, Tenf, Hol, Halep ve Hınıs kamplarındaki mültecilere kumanya paketleri dağıttı. Yardımlarla 3-4 kuşaktır mülteci hayatı yaşayan mültecilerin yüzü bir nebze olsa da güldü.

Vakfımız geçtiğimiz Temmuz ayında Tenf, Sibina, Hol, Yermük,  Lazikiye, Han Denun, Halep ve Hınıs mülteci kamplarında kalan mültecilere 15 TIRlık acil yardım malzemesini dağıtmıştı.

İHH’nın mülteci kamplarına yönelik çeşitli projeleri devam ediyor. Vakfımız hayırsever halkımızın destekleriyle 30 bin Filistinlinin yaşadığı Sibina kampında 200 tonluk bir su deposu projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor. Çalışmalar aralıksız sürüyor. 18 bin Filistinlinin yaşadığı Han Denun kampında ise üç proje hayata geçirildi. Kamp üzerinden geçen yüksek gerilim hattı yer altına alındı. Bu proje yaklaşık 15 bin dolarlık bütçeyle tamamlandı. Kampın su ihtiyacını karşılamak için ikinci su kuyusu projesinin sondaj çalışması devam ediyor. Erzurum İHH gönüllülerinin yaptırdığı dikiş kursunda ise 3 aylık eğitimden geçen Filistinli bayanlar, elbise dikmeyi öğrendi. Kendileri ve aileleri için bir gelir imkanı oluştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024