İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara’dan ilk görüntüler
Savcıların incelemesinden sonra, İHH ekipleri ve gazeteciler de İskenderun’a demirleyen Mavi Marmara gemisine alındılar. Gemiden çekilen ilk fotoğraflar yaşanan dehşetin boyutlarını çarpıcı bir şeki
Türkiye 11.08.2010

Savcıların incelemesinden sonra, İHH ekipleri ve gazeteciler de İskenderun’a demirleyen Mavi Marmara gemisine alındılar.

Gemiden çekilen ilk fotoğraflar yaşanan dehşetin boyutlarını çarpıcı bir şekilde gösteriyor. Yerlerdeki kan izlerini silen İsrail’in duvarda bulunan kan izlerini olduğu gibi bıraktığı görülüyor. Birçok yerde mermiler bulunurken kaptan köşkündeki elektronik cihazların tamamı parçalanmış, hasar görmüş durumda. İsrail, delilleri yok etmek için birçok cihazı ya almış ya da kullanılamayacak hale getirmiş.

Mavi Marmara yolcularının özel eşyaları üst üste istiflenmiş, tüm eşyalar siyah torbalara doldurulmuş. Gemide bulunan yiyecek ve giyeceklerin kokusu birbirine karışmış.

Mavi Marmara gemisinin seyir odasındaki cihazlara zarar verildiği, kurşun deliklerinin boyayla kapatıldığı, bazı camlarda kurşun delikleri olduğu, eşyaların bir arada toplandığı, yerde bir tabanca mermisi olduğu, geminin tuvaletlere kadar her yerinin temizlendiği görüldü. Bu arada, savcılığın delil olarak topladığı eşyalar arasında kan lekeli yırtılmış giysiler ile can yelekleri, kelepçeler ve gemiye inen İsrail askerinden birinin giydiği belirtilen yeşil yelekler de vardı. Gemideki incelemelere katılan mağdur avukatlarından biri de, gemideki bazı fotoğrafların üzerine İsrail askerlerince çarpı atıldığını söyledi. Defne-Y gemisindeki konteynerler de, açılmaya başlandı. Konteynerlerden kameralar, fotoğraf makineleri, tripodlar, projektörler ve hoparlör gibi basın mensuplarına ait olan ve gemiden canlı yayın yapılması için kullanılan malzemelerin yanında bisiklet, bilgisayar klavyesi, sabit telefon, su ısıtıcı ve olta gibi malzemelerle çok sayıda karton kutunun çıktığı görüldü. İncelemelere bomba imha uzmanları eşlik etti.

Mavi Marmara’ya giren İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, geminin İsraillilerin elinde başka bir surete büründüğünü belirtti. Oruç, “Gemide her şeyi alt üst etmişler. Her taraf dağıtılmış, bütün cihazlar kırılmış. Duvar ve can yeleklerinde kan izleri var. Şehit Cevdet Kılıçlar’ın vurulduğu yerde epey bir mermi izi var. Mermiler kalın sacları delmiş. Çok sayıda mermi bulduk. Gemi çok kötü kokuyor. Bizim gemiden eser yok.” şeklinde konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024