İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fizik tedavi merkezi yaraları sarıyor
Suriye’nin İdlib ili kırsalında bulunan Sarmada ilçesindeki İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, savaşın sivillerde oluşturduğu yaralar sarılıyor.
Suriye 02.06.2022

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Sarmada ilçesinde hizmete sunulan Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde geçirdiği kaza, maruz kaldığı saldırı veya sinir sistemi bozukluğuna bağlı olarak ortaya çıkan nörolojik hastalık geçiren sivillere uzmanlarca destek veriliyor.

img_1239.jpg

Kadın, erkek ve çocuklar için üç farklı bölümün bulunduğu merkezden her ay yaklaşık olarak 90 kişi faydalanıyor.

Fizik-Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin Müdürü Dr. Ataa Hatip, yaptığı açıklamada, 2020 yılında açılan merkezde her yaş grubuna hizmet verildiğini söyledi.

Ataa, merkezin vermiş olduğu hizmetlerin kapsamına giren her hastanın kabul edildiğini belirterek, ‘‘Bunların geneli sinirsel rahatsızlıklar nedeniyle merkezimize başvuruyor. Çeşitli aletlerle ve uzman kadromuzla düzenli bir tedavi programı uyguluyoruz. Bunun dışında tekerlekli sandalye, baston ve hasta bezi gibi ihtiyaçlarını da teslim ediyoruz.’’ diye konuştu.

img_1263.jpg

Yaşadığı bölgeye yapılan saldırı sonucu sağ omzuna şarapnel isabet eden 30 yaşındaki Muaz Abdulhadi, ‘‘Bu merkeze iki ay önce başvurdum. Omzuma şarapnel saplandığı için kemiğim parçalanmıştı. Bu nedenle sağ tarafım felçli durumdaydı. Şu anda tedavi görüyorum. Çok şükür süreç iyi ilerliyor.’’ dedi.

İdlib’teki Hayat Üniversitesi’nin Tıp Bölümü’nde 3. Sınıf öğrencisi olan Muhammed el Safani ise Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde staj yaptığını anlatarak, ‘‘Okulda gördüğümüz teorik eğitimi burada pratiğe dökme imkanı elde ediyoruz. En sık gördüğümüz vakalar arasında omurulik rahatsızlıkları ve yarı felç durumunda olan hastalar bulunuyor.’’ ifadesini kullandı.

img_1249.jpg

Haftanın 6 günü aktif olan merkezde, 6 uzman personel ve 52 stajyer görev alıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024