İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filo organizatörlerinden yürüyüşe davet
Mavi Marmara Gemisi ve Özgürlük Filosu Organizatörleri, Sarayburnu’ndaki Mavi Marmara Gemisi önünde bir araya gelerek Mavi Marmara’ya yapılan saldırının 4’üncü yıl dönümü dolayısıyla 31 Mayıs’ta Sultanahmet’ten Sarayburnu’na yapılacak yürüyüşe herkesi davet etti.
Filistin, Türkiye 30.05.2014

Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının 4. yılında, geminin demirli bulunduğu Sarayburnu'nda bir basın toplantısı düzenlendi.

Basın toplantısına İHH Yönetim Kurulu Üyeleri ve Mavi Marmara Gemisi Filosu Organizatörleri yanı sıra Yemen, Suriye, Malezya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen aktivistler de katıldı.

Toplantıda konuşan Bülent Yıldırım, karar sayesinde İsrail'in, tutuklama, yargılama ve kırmızı bülten kavramlarıyla karşılaştığını kaydederek, "Göreceksiniz, daha çok sürprizimiz var. Bu davada o kadar çok sonuçlar alacağız ki, yeniden davalar açacağız. İsrail, daha düşünemediği alanlarda yeni sonuçlarla karşılaşacak. Şu anda İsrail'in katil olduğunu tescilledik. Şimdi İsrail, kendi kendine başka alanlara giriyor. O nedenle İsrail bundan sonra bir yere bomba attığı zaman kendisine de ambargo uygulanacağını görecek" diye konuştu.

SESSİZ SOYKIRIM

Yıldırım, İsrail'in Filistinlilere, Hitler'in Yahudilere yaptığının aynısını tatbik ettiğini dile getirerek, yaşananları "sessiz soykırım" olarak niteledi.

İHH Başkanı Yıldırım, şöyle devam etti:
"Yani Netanyahu, İsrail yıldızıyla Hitler'in haçını eşitledi, Yahudileri de utandırdı. Şimdi biz de onlara ambargoyu tattırdık. O tutuklama kararı çıkarılan dört üst düzey yetkilinin emekli olduğunu söylüyorlar. Emekli değil, İsrail'de hiç kimse emekli olmaz. Bu üst düzey yetkililer kendi görevlerinden emekli olduktan sonra Mossad'da görev almaya başladı. Danışmanlık yaptılar. Bunlardan ikisinin İngiltere'de çok yoğun mal varlığı var."

BAŞKA DAVALAR AÇMAYA HAZIRLANIYORUZ

"Başka davalar açmaya hazırlanıyoruz. Sadece bunlar değil, göreceksiniz, buna karar veren Netanyahu da önümüzdeki günlerde aynı sonuçla karşılaşacak."

CESUR SAVCILAR VE YARGIÇLAR BU KARARI VERMİŞTİR

Yıldırım ayrıca, basında yargı kararı hakkında çıkan bazı haberleri de eleştirerek, "Birileri bu yargı kararını hemen 'Paralel'e bağlıyor. Bu, yargıçlara haksızlıktır. Bütün dünya gördü ki, Türkiye'de adalet sever yargıçlar var. Cesur savcılar ve yargıçlar bu kararı vermiştir. Bu kararın arkasında hiçbir gücün olmasına gerek yok. Mavi Marmara'nın haklılığı yeterli bir güçtür" şeklinde konuştu.

31 MAYIS’TAKİ YÜRÜYÜŞE DAVET

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, yarın saat 17.00'de Sultanahmet'ten Sarayburnu'na "Kudüs ve Mescid-i Aksa Yürüyüşü" gerçekleştireceklerini belirterek, herkesi yürüyüşe davet etti.

MAVİ MARMARA AKTİVİSTLERİ DE DESTEK VERDİ

Basın toplantısına Mavi Marmara saldırısında gemide bulunan aktivistler de katıldı.

Ship to Gaza Sweden aktivisti Dror Feller, İsveç'ten gelmesine rağmen kendisinin bir İsrailli Yahudi olduğunu belirtti. Feller, yaşananların bir din meselesi olmadığını dile getirerek, saldırıda ölenlerin sadece Türkiye'nin şehitleri olmadıklarını söyledi.

Free Gaza organizasyonu temsilcisi Osama Qashoo da mahkeme kararının herkesin gönlüne su serptiğini aktararak, sivil bir hareketin büyük sonuçlar aldığına dikkati çekti.

Ship to Gaza organizasyonunun Yunan aktivisti Nikolas Bolos ise mahkemenin verdiği kararın vicdanları rahatlattığını kaydederek, yarın düzenlenecek yürüyüşe herkesi davet etti.

Yemen, Suriye, Malezya ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen aktivistler de toplantıya katıldı.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024