İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
II. Özgürlük Filosu yoluna devam ediyor
İHH Başkanı Bülent Yıldırım İsrail saldırısında ağır hasar gören ve halen tamiri devam eden Mavi Marmara gemisinin 2. Özgülük Filosu’nda yer alamayacağını söyledi. Yıldırım, ‘’Mavi Marmara gemisi tami
Filistin 17.06.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve 2. Özgürlük Filosu organizatörleri bir basın açıklaması düzenleyerek filo hazırlıkları ve Mavi Marmara gemisinin son durumu hakkında bilgi verdiler.

Yapılan basın açıklamasında filoyu düzenleyen koalisyon adına konuşan İsveçli aktivist Dror Feiler, Mavi Marmara gemisi olmasa bile filonun yoluna devam edeceğini söyledi. Feiler, Türkiye’den Mavi Marmara katılamasa da İHH’nın her zaman filonun bir parçası olduğunu da söylerken filonun amacının tam olarak ve sürekli olarak Gazze’ye uygulanan gayri hukuki ambargonun kalkması olduğunu belirtti.

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı açıklamada tamir ve onarım işleri yetişmediği için Mavi Marmara gemisinin Avrupa’dan yola çıkacak gemi konvoyu arasında yer alamayacağını söyledi. İsrail saldırısında büyük hazar gören Mavi Marmara gemisinde her gün yeni arızaların çıktığını belirten Bülent Yıldırım, ‘’Pazartesi günü geminin test sürüşü yapılacak. Ancak geminin Gazze’ye gidecek durumda olmadığı için ‘2 Özgürlük Filosu’nun’ ertelenmesine gönlümüz razı değil. Dünyadan ve Türkiye’den Gazze’ye gemi filoları bitmeyecek. Tamir işleri tamamlandığında Mavi Marmara gemisi mutlaka Gazze’ye gidecek’’ dedi

9 şehidimizi unutmadık

Mavi Marmara gemisindeki teknik şartların aslında dünyaya bir şans verdiğini belirten İHH Başkanı Bülent Yıldırım dünya liderlerinin bu şansı iyi kullanmaları gerektiğini söyledi. Ambargo kalkmadığı sürece tamir işlemleri tamamlanan Mavi Marmara gemisinin mutlaka yola çıkacağını vurgulayan Yıldırım şunları söyledi: ‘’ Biz açık denizde vurulduğumuzu unutmadık. Dokuz şehidimizi unutmadık. Yoğun bakımda olan Uğur Süleyman Söylemez’i unutmadık. Dünya liderleri mutlaka  suçluları değerlendirmek üzere harekete geçmeli. Eğer bunu yapmazlarsa Akdeniz kurumadı. Mavi Marmara da her zaman bozuk olmayacak. Biz de bu kutlu filoya katılmadığımız için her zaman üzgün olmayacağız . Bir gün tamir edilince yola çıkacağız. Bu çok uzun bir süre olmayacak. Şimdi Avrupa merkezli filomuzla yola çıkıyoruz. Biz bu filonun içindeyiz. Bu koalisyonu bir parçasıyız. Buradan takip edeceğiz. Bu filoya tekrar dokunulursa yine sokaklar ve konsolosluk önleri filo yandaşları ile dolacak. Fırsatı değerlendirip dünya barışı için bütün liderler harekete geçmeli’’

Türkiyeli aktivistler diğer gemilere binecek

Gazze’ye gitmek için 500 bin başvurunun olduğunu belirten Bülent Yıldırım Mavi Marmara gemisinin 2 Özgürlük Filosu’nda yer almayacağı için başvuruda bulunanların çok azının diğer gemilere bindirilebileceğini ifade etti. Mutlaka bir gün Filistin sokaklarında hep birlikte yürüyeceklerini kaydeden Yıldırım, ‘’Mavi Marmara hedefine ulaşmıştır. Şu anda Avrupa’dan küçük bir gemi satın alma girişimimiz var. Eğer yetiştirebilirsek yeni aldığımız gemi Gazze’ye gidecek’’ diye konuştu.

Basın açıklamasında bulunan yabancı aktivistler de kısa bir konuşma yaptı. Huveyda Arat isimli ABD’li Ativist, hiçbir zaman askeri müdahale bizim hakkımızı elimizden alamaz derken ‘’İHH bizimle yola çıktığında dünyaya şunu duyurmaya çalıştı, bu sadece bir yardım meselesi değildir.’’ diye konuştu. Yunanistan Gazze Özgürlük Filosu temsilcisi Didimitris Plious ise ‘’Biz burada bugün İHH ya olan desteğimizi açıklamak için geldik. Ambargo altındaki Gazze’ye desteğimiz sürecek. Mavi Marmara bizimle olamasa bile Türkiye’den katılımcılarla yolumuza devam edeceğiz’’ dedi. Basın açıklamasında son olarak söz alan Uluslar arası Gazze Ambargosunu Kırma Komitesi Başkan Yardımcısı Muhammet Salava da ‘’açık bir mesajım var. Ambargo kırılana kadar mücadelemiz sürecek. Dünyaya ve İsrail’e mesajımız budur.’’ şeklinde konuştu.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024