İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriyeli STK’lardan İHH’ya tam destek
Suriyeli sivil toplum kuruluşları 17 Aralık operasyonlarının ardından bazı kesimlerce karalama kampanyasına maruz kalan İHH’ya destek olmak amacıyla birlikte basın açıklaması yaptı.
Suriye, Türkiye 15.01.2014

Toplantıda konuşan Şam Türkmen Kitlesi Dış İlişkiler Sorumlusu Samir Hafız, Suriye'de olayların başladığı zaman ilk olarak Türkiye'ye geldiklerini belirterek, "Suriye'deki kardeşlerimize yardım sağlamak için ilk başvurduğumuz yer İHH'ydı." dedi.

Yayladağı'nda İHH ile beraber bir depo kurarak Suriye'nin iç kesimlerine kadar yardım yaptıklarını ifade eden Hafız, "Yardımların yüzde 80'ini İHH'dan aldık. Suriye'deki 23 milyon insanın 10 milyonuna İHH yardım eli uzattı." diye konuştu.

Kendi ana, baba ve çocuklarımızı korumak için silahlara ihtiyaçları olduğunu kaydeden Hafız, sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Ama bunun için İHH'ya değil başka kaynaklara gidilir. İHH ile gıda, giysi ve barınma dışında hiçbir yardım için görüşmedik."

Ardından söz alan Suriye yardımlaşma ve kalkındırma Derneği Halkla İlişkiler Sorumlusu Ahmed Ganam da, Suriye halkına yardıma ilk koştuklarında yanlarında İHH'nın olduğunu söyledi. İHH ile projeleri olduğunu anlatan Ganam, İHH'ya yönelik son dönemde bir kampanya başlatıldığını belirterek, "Acaba bunun arkasında Esed rejimi mi var" diye sormadan edemiyoruz." şeklinde konuştu. İHH'nın sadece gıda, giysi ve barınma ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik yardımlar yaptığını söyleyen Ganam, Türkiye halkına ve İHH'ya teşekkür etti.

Şam İmar Derdeği Eymen Şabani ise, Suriyelilere iki yıldır İHH ile beraber yardımlar yaptıklarını ifade ederek, "Yardımların başında gıda, giyim ve barınma var. İHH insanlar arasında hiçbir ayrım yapmadan yardım yapıyorlar." dedi. İHH sayesinde Suriye'de binlerce insanın hapislerden kurtarıldığını kaydeden Şabani, İHH'nın silahı susturmak için çok yardım yaptığını ifade etti. Şabani, "İki yıldır Şam gibi kuşatma altındaki yerlerde çok önemli çalışmalar var. İnsanlar orada açlıktan ölüyor. Türkiye halkına ve İHH'ya teşekkür ediyoruz." dedi.

Nur Derneği Başkanı Mehdi Davud, Suriye'de üç yıldır insanlık dramının sürdüğünü hatırlatarak, şunları kaydetti: "Suriye halkı ölüme terk ediliyor. Şu an hedef İHH değil, Suriye'deki direnişi kırmak. Nur Derneği olarak İHH ile ciddi projeler hayata geçirdik. Açtığımız 14 eczane ücretsiz ilaç dağıtıyor. BM gibi büyük kuruluşlar Suriye halkını yalnız bırakırken İHH en samimi şekilde Suriye halkının yanında oldu. Biz Suriye halkı olarak İHH ile beraberiz."

Basın açıklamasında Şam Alimleri Birliği adına konuşan Birlik Genel Sekreteri Prof. Dr. Muhammed Ebul Hayr Şükri, "Şam Alimleri Birliği 3 ay önce İstanbul'da kuruldu ve biz dernek olarak Suriye'de muhasara olan yerlere insani yardımlar yapıyoruz. Suriye'nin kuzey tarafında da her ay 4 bin aileye yardım ulaştırıyoruz. Biz bu yaptığımız çalışmaları İHH ile birlikte gerçekleştiriyoruz. Biz Şam Alimler Birliği olarak üzerinde çalıştığımız bir çok projeyi İHH ile birlikte hayata geçirdik. Şimdi Suriye'deki sıkıntılar ortada dolayısıyla herkes onun için çalışmalı bu iş sadece İHH'ya kalmamalı. Biz burada Türkiye halkına, Türkiye Hükümetine ve İHH'ya teşekkür ediyoruz. Suriye'de yaşanan sıkıntılar karşısında Türkiye'nin ve İHH'nın yaptığı yardımlar tıpkı ensarın muhacire yaptığı yardımlar gibidir." dedi.

Suriye Türkleri Derneği adına konuşan Ahmet Şirin, "Suriye Devriminin ilk başından itibaren bir sürü derneğin oluşumunda ve kurulmasında ve bizim sivil toplum kuruluşları olarak örgülenmemizi sağlayan İHH'ya teşekkür ediyoruz. Suriye halkı olarak biz hiç bir zaman örgütlenmemiş bir toplumduk. İnsanlarımıza bir arada olup yardımlaşmamıza vesile oldukları için gönülden teşekkür ediyoruz. İnsani yardımların başında bize öncülük eden ve bize kapısını açan yardım kuruluşlarının karalama kampanyaları uygulanarak illegal örgütlerle aynı kefeye konmaları Suriye halkına yönelik yapılan baskıların en büyük göstergesidir.Buradan biz Suriye Türkleri olarak İHH kuruluşuna gönülden teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.

İnsan Derneği yönetim kurulu üyesi Muğira Şerif de Suriye'ye her gittiğinde İHH'nın yardım çalışmalarıyla karşılaştığını vurgulayarak hiçbir kuruluşun Suriye'ye İHH kadar yardım etmediğini söyledi. Muğira " Her 12 dakikada 1 kişi ölürken her 45 dakikada 1 kadın ölürken, her 50 dakikada bir çocuk ölürken her 8 buçuk saatte bir kişi soğuktan donarken ve her 10 saatte bir kişi açlıktan ölürken bu mazlumların yanında olmaya çalışan İHH'nın yardımlarına engel olmaya çalışanlar o zalimlerin suçlarına ortak oluyorlar. İHH'nın Kilis ofisine yapılan baskını ise şiddetle kınıyoruz." dedi.

Şam Şerif Derneği üyesi Beşşar Seyit Hasan, Suriye'deki krizin giderek büyüdüğünü ve bu açığı kapatmaya da sadece bir derneğin gücünün yetmeyeceğini ifade ederek, "Savaştan kaçanların ihtiyaçları kapatmak için İHH ile birlikte çalıştık. Şam Şerifleri Dernegi olarak İHH Vakfına teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022