İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
“Gardaşlık Zamanı” konvoyu
İHH İnsani Yardım Vakfı, kardeş ülke Azerbaycan’ın haklı davasında yanlarında olduklarını göstermek amacıyla “Gardaşlık Zamanı” sloganıyla İstanbul’da destek konvoyu düzenledi.
Azerbaycan 06.10.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı, Ermenistan'ın saldırıları karşısında Azerbaycan'a destek için konvoy düzenledi. Azerbaycan ve Türk bayraklarıyla süslenen, "Gardaşlık Zamanı" sloganıyla gerçekleşen konvoyda, sivil araçlar, Saraçhane Parkı'ndan, motorize ve Off-Road araçları ile İHH Genel Merkezi'nden hareket etti.

Vatandaşlar da korna çalarak ve "Karabağ bizimdir, bizim kalacak" şeklinde slogan atarak konvoya destek verdi. Konvoy, Saraçhane, Şişhane, Taksim, Harbiye, Şişli, Mecidiyeköy, Barbaros Bulvarı, Beşiktaş, Dolmabahçe, Tophane, Karaköy ve Eminönü güzergahını takip ederek turunu Edirnekapı'da tamamladı.

“Tüm Türkiye tek yürek”

Vakıf merkezi önünde yapılan basın açıklamasında konuşan İHH Genel Sekreteri Durmuş Aydın, “Vakfımızın kuruluş yılından bu yana 28 yıldır dünyanın neresinde zulme uğramış tüm insanlık için faaliyet yürütüyoruz. Bugün ise zulme uğrayan kardeş ülke Azerbaycan için buradayız. Ermenistan tarafından işgale uğramış toprakların gerçek sahibi Azerbaycan halkına verilmesi için destek konvoyu için toplandık” dedi.

1.jpeg

Ermenistan’ın uluslararası hukuku çiğneyerek Azerbaycan topraklarını işgal ettiğini söyleyen Durmuş Aydın, “Birleşmiş Milletler’in bu işgali defalarca kınamasına rağmen Karabağ işgal altında. Uluslararası hukukun çiğnemesine rağmen, bu işgal devam etmektedir. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak birçok gönüllümüzle, Off-Road araçlarla, motosiklet ekibimizle ve yüzlerce sivil araçla Azerbaycan halkıyla dayanışma içerisindeyiz. Şu an tüm Türkiye tek yürek olup Azerbaycan halkının haklı davasının yanında ve bir arada olduğumuzu gösteriyor” ifadelerini kullandı. Uluslararası camianın sessizliğini, halkların çığlıklarının bozacağını söyleyen Aydın, “Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz, Karabağ hukuksuz şekilde işgal altında, bu işgale karşı Azerbaycan halkının yanında olmalarını istiyoruz. Umut ediyorum bu konvoy, Azerbaycan halkına moral olacaktır. Allah kendilerinin yanında olsun” açıklamasında bulundu.

18730253442.jpeg

Konvoylar hafta boyunca sürecek

Kardeşlik ruhuyla “Gardaşlık Zamanı” sloganıyla hafta içi Anadolu’nun birçok ilinde Azerbaycan’a destek konvoylarına devam edilecek.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023