İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin’e Özgürlük Konvoyu dualarla uğurlandı
Gazze’ye gidecek Özgürlük Konvoyu bin kişinin katıldığı kitlesel basın toplantısının ardından dün geçe İstanbul’dan yola çıktı. Ellerinde Filistin bayraklarıyla Taksim meydanına toplanan vatandaşlar k
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 17.12.2009

Filistin halkına destek olmak ve Gazze’deki ambargoyu delmek için Londra’dan yola çıkan Gazze’ye Özgürlük Konvoyu (Viva Palestina) 10 gün süren bir yolculuktan sonra Türkiye’ye ulaştı. Avrupa'dan gelen 80 araçlık konvoy ile bu konvoya İstanbul’dan katılan 70 araç Feshane’de buluştular.  Filistin bayrağının renklerine boyanan konvoy araçları renkli bir görüntü oluşturdu. Konvoy için Feshane’ye gelen vatandaşlar da ellerinde Filistin bayraklarıyla Gazze’ye gidecek ekibe destek oldular. 

Feshane’de gerçekleştirilen basın toplantısının ardından araçlar gruplara ayrılarak İstanbul turu gerçekleştirdiler. Yol kenarlarında toplanan vatandaşlar konvoydaki araçlara el sallayarak destek verirken trafikte seyreden araçlarda kornalarıyla destek oldular. Gerçekleştirilen turun ardından katılımcılar Sultanahmet Camii’ni ve Ayasofya’yı ziyaret ettiler.

Konvoya vatandaşlardan büyük destek

Gruplara ayrılarak İstanbul turu atan araçlar tekrar Feshane’de bir araya geldiler. 150 araçtan oluşan konvoy daha sonra kitlesel basın açıklamasının yapılacağı Taksim’e doğru yola çıktı. Sirenler ve kornalar eşliğinde Taksim’e doğru hareket eden konvoya yol üzerinde de vatandaşlar büyük ilgi gösterdiler. Konvoy Taksim’e ulaştığında meydanda toplanan yüzlerce kişi ellerinde Filistin bayraklarıyla araçları karşıladılar. Konvoyun Avrupa ayağını organize eden İngiliz parlamenter George Galloway ve Türkiye ayağını organize den İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım kısa birer konuşma yaptılar. 

Yaşananlara seyirci kalamayız

Bülent Yıldırım, konuşmasında aylardır süren ambargoyu delmek için Gazze’ye gideceklerini belirtti. Konvoyun tamamen insani duygularla düzenlendiğini ifade eden Yıldırım, “Bu konvoy tamamen insani duygularla hareket ediyor. 1,5 milyon insanın Gazze’de hapsolmasına daha fazla seyirci kalamayız. ” dedi. 

Yıldırım’dan sonra konuşan İngiliz parlamenter George Galloway de, “Gazze halkı bundan 3 yıl önce yaptığı bir seçimden ötürü cezalandırılıyor. Gazze halkının karşısında yaptıkları seçimin bedelini çocuklarını öldürerek ödetmeye çalışan bir anlayış var. Biz bu anlayışa dur demek için yola çıktık. Filistin özgürleşinceye kadar mücadele edeceğiz. ‘ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Londra’dan gelen araçlar ile İstanbul’da konvoya katılan toplam 200 araç Gazze’ye doğru dualarla uğurlandı. Konvoy ilk gecesini Adapazarı’nda gerçekleştirecek. Daha sonra Ankara’ya ulaşacak konvoy, Konya, Gaziantep ve Kilis üzerinden Suriye’ye geçecek.   

Bilgi için filistinkonvoyu.org, ihh.org.tr, vivapalestina.org internet sitelerinden bilgi alabilirsiniz. 


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024