İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze konvoyu İstanbul’da
Londra’dan gelen 80 araçlık konvoy İpsala sınırından Türkiye’ye giriş yaptı. Filistin’e gönül verenler, konvoyu karşılamak için sınır kapısına akın etti. Konvoy yarın akşam saat 20:00’de Taksim meyda
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 15.12.2009

Gazze’ye gitmek üzere Londra’dan gelen 80 araçlık konvoy İpsala sınırından Türkiye’ye giriş yaptı. İstanbul ve çevre illerindeki vatandaşlar, ellerinde Filistin bayraklarıyla konvoyu karşılamak için sınır kapısına akın etti. Yağmur ve soğuğa rağmen vatandaşların konvoya ilgisi büyüktü. Konvoy Türkiye tarafından geçerken Filistin’e özgürlük sloganları atıldı. İsrail’e tepki gösterildi. 

İşlemlerin ardından konvoy araçları alkışlar altında sınır kapısından geçti. Daha sonra konvoy önünde yapılan basın toplantısında konuşan İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Gazze’de yaşanan insani duruma dikkat çekerek, “Buradaki drama seyirci kalamayız. Bu bizim insanlığımıza da Müslümanlığımıza da yakışmaz” dedi. 

İngiltere ve diğer Avrupa ülkelerinden gelen katılımcılar da karşılama töreninden etkilendiklerini, hiçbir ülkede bu kadar sıcak karşılanmadıklarını belirttiler. Bazı katılımcıların göz yaşlarını tutamaması dikkat çekti. 

Gazze halkını yaralarını sarmaya gidiyoruz diyen Yıldırım, “Aylardır ambargo altında tutulan, savaştan sonra yaralarını sarmaya fırsat verilmeyen Gazze halkının acılarını paylaşmaya gidiyoruz. Onlara dünyanın dört bir yanındaki kardeşlerinin selamlarını götüreceğiz” diye konuştu. 

Konvoy yarın akşam Taksim meydanında

Londra’dan gelen 80 araca Türkiye’den 70 araç, Amerika’dan deniz yoluyla gelen 47 araç katılacak. Konvoy araçları İstanbul’un çeşitli noktalarına şehir turu yapıldıktan sonra akşam saat 20:00’de Taksim meydanında buluşacak. Taksim meydanındaki buluşmaya çok sayıda duyarlı vatandaşın katılımı bekleniyor. 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024