İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’ye Özgürlük Filosu
Gazze’ye uygulanan ambargoyu karadan delen İHH, şimdi de ambargoyu denizden delmeyi hedefliyor. Hazırlıklara başlandı. Özgürlük Filosu 10 gemiden oluşacak. Gemiler Gazze’ye tıbbi malzeme, ilaç ile çim
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 18.02.2010

Bu Limanda senin de adın olsun! 

Filistin’e Özgürlük Konvoyu ile Gazze’ye uygulanan ambargoyu delen İHH İnsani Yardım Vakfı, şimdi de deniz yoluyla ambargoyu delecek. 20 Nisan tarihinde düzenlenmesi planlanan organizasyona Rotamız Filistin Yükümüz Özgürlük adı verildi. Organizasyonun içerisinde İngiltere,  Amerika, Yunanistan, Fransa, İtalya, Almanya, Malezya ve Venezuella’dan katılım olması bekleniyor. Filistin’e Özgürlük Filosu’nun 10 gemiden oluşması planlanıyor. Gemilerin bir kısmı yük gemilerinden oluşacak. Bu gemilere ilaç, tıbbi malzeme gibi sağlık malzemeleri ile demir, çimento gibi inşaat malzemeleri yüklenecek. 

Bilindiği gibi ambargo sebebiyle inşaat ve yapı malzemelerinin Gazze’ye girişine izin verilmiyor. Gemilerde ayrıca sivil toplum kuruluşu temsilcileri, gazeteciler ve aktivistler olacak. İstanbul’dan yola çıkacak olan gemiler Akdeniz üzerinden Gazze’ye ulaşmayı hedefliyor. Gemilerin deniz üzerinden Gazze’ye gitmeleri noktasında uluslar arası bir hukuki engel bulunmuyor. Gemilerin alımı için yardım kampanyası başlatıldı. İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, 10 gemiyle yola çıkmayı hedeflediklerini söyledi. İHH olarak 5 gemi satın almayı hedeflediklerini ifade eden Yıldırım, gemileri almak için araştırmalarının devam ettiğini belirtti. 

Yıldırım, “3 gemi alımı için görüşmelerimiz devam ediyor. Yunanistan ve diğer ülkelerde gemi bakıyoruz. Bu çorbada herkesin tuzu olsun istiyoruz. Hayırsever halkımızın bağışlarını bekliyoruz” dedi. Gazze’de 2006 yılından beri uygulanan ambargoya dikkat çeken Yıldırım, “İsrail, Gazze halkına ambargo uyguluyor. Mısır’ın Refah Sınır Kapısı’nı kapatmasıyla Gazzelilerin nefes alacakları son kapı da kapatılmış oldu. Buradaki insanlar, tünellerden gelen sınırlı sayıda malzeme ile ayakta durmaya çalışıyorlar. 

Dünya ile bütün irtibatları kesilmiş durumda. Hiçbir şekilde insani ve hukuki olmayan bir ambargo ile karşı karşıyayız. Biz sivil toplum kuruluşları olarak sivil insiyatif alıyoruz. Bu ambargonun artık bitirilmesini istiyoruz. Aralık 2009’da başlattığımız konvoy ile ambargoyu deldik. Konuyu bir kez daha dünya gündemine taşıdık. Bu sefer ambargoyu denizden deleceğiz. İnşallah bu hareketten sonra devletler de harekete geçer” şeklinde konuştu.  

Detaylı bilgi için telefon numarası 0 212 631 21 21, www. ihh.org.tr


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024