İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Anadolu’da Gazze gecesi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından organize edilen ve Gazze’ye uygulanan ambargoyu denizden delmeyi amaçlayan projeye illerden destek gelmeye devam ediyor. Bu amaçla Adıyaman Kâhta ile Siverek’te yard
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 11.03.2010

Gazze’ye uygulanan ambargoyu karadan delen İHH İnsani Yardım Vakfı şimdi de ambargoyu denizden delmeye çalışacak. Nisan ayı içerisinde gerçekleştirilmesi planlanan organizasyonun çalışmaları bütün hızıyla devam ediyor. Organizasyona Avrupa ülkelerinden sivil toplum kuruluşları da destek verecek. Gemilerle Gaze halkına yardım götürülecek, uygulanan ambargonun anlamsız hale getirilmesi sağlanacak.

Vakfımız tarafından organize edilen çalışmaya Anadolu’daki illerden de destek gelmeye devam ediyor. Adıyaman Kâhta ve Şanlıurfa Siverek’te bulunan İHH gönüllüleri gemi çalışmasına destek olmak amacı ile gece düzenlediler. 

Kahta’da düzenlenen geceye Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak ve Sanatçı Ömer Karaoğlu da katıldı. Geceye Memur – Sen Kâhta Temsilciliği de destek verdi. Geceye ayrıca Kâhta Müftüsü Burhan Barut, Adıyaman İnsani Yardım Derneği Başkanı Abdurrahman Gürbüzcan, İHH Doğu ve Güneydoğu Bölge Koordinatörü Selahattin Özer, İHH Kâhta gönüllüsü İsmail Tümer, Kâhta Memur-Sen Temsilcisi Mehmet Dağ da katıldı.

Kahta Tekstil salonunda  düzenlenen ”Rotamız Filistin,Yükümüz Özgürlük” gecesinde konuşan Gazeteci-Yazar Abdurrahman Dilipak, Filistin davasının önemi üzerinde durdu. Müslümanların zulme sessiz kalamayacağını belirten Dilipak, “Davamız yalnız Filistin davası değildir. Tüm dünya mazlumlarının davasıdır” dedi.

İHH’nın ambargonun delinmesi noktasında önemli bir adım attığını belirten Dilipak, “Ambargo karadan sonra denizden de delinmeli. İnsanlık bu saçmalığa dur demeli. Herkes bu harekete destek olmalı” şeklinde konuştu. 

Ömer Karaoğlu ezgileriyle geceye renk kattı. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024