İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gaziantep İHH’dan Suriyeli öğrencilere kırtasiye yardımı
Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği ve Yeni Doğu Uluslararası Öğrenci Derneği’nin bünyesinde eğitim-öğretime başlayan “Kardeşlik Okulları”nın ilki olan Aynı Calut İlköğretim Okulu’nda çocuklara kırtasiye yardımında bulunuldu.
Suriye, Türkiye 28.05.2014

Suriye’de Aynı Calut isimli bir ilköğretim okulunun savaş uçaklarıyla bombalanması sonucu en az 30 çocuk hayatını kaybetmiş ve onlarcası yaralanmıştı. Bu nedenle Gaziantep İHH’nın, ülkesinden Türkiye’ye gelmek zorunda kalan çocuklar için aynı isimle bir ilköğretim okulu açıldı. 16 öğretmenin görev yaptığı, 200 öğrencinin eğitim aldığı okulda öğrenci sayısı her geçen gün artıyor.

Gaziantep İHH Yetim Birimi de Aynı Calut İlköğretim Okulu’nda eğitim gören çocukları ziyaret ederek, onlara kırtasiye yardımında bulundu. Suriyeli muhacir öğrencilerin eğitimlerine katkıda bulunmak için dağıtılan çantalar ve “Defter, kalem, sözlük, sulu boya, pastel boya’’ gibi kırtasiye malzemeleri öğrencileri, ailelerini ve okul idaresini sevindirdi.



Dağıtım sırasında duygusal anlar da yaşandı. İHH’ya ve Türkiye halkına defalarca teşekkür eden çocuklardan, babası Esed’in zindanlarında olan Adil el-Hatib herkesi duygulandırdı. Yıllar sonra eğitimlerine başlayan ve okudukları marşlarla ‘’savaşa hayır’’ diyen çocukların sevinci gözlerinden okunuyordu.



Savaşın acılarının hafifletilmesi, çocukların hayata kazandırılması ve gerektiği şekilde rehabilite edilebilmeleri açısından okulların çocuklar için vazgeçilemez olduğunu; bu nedenle “Kardeşlik Okulları” adı altında okul açmaya devam edeceklerini belirten Gaziantep İHH yetkilileri, Aynı Calut İlk Öğretim Okulu’nda 16 öğretmenin görev yaptığını, 200 öğrencinin eğitim aldığını ve öğrenci sayısının her gün arttığını ifade ettiler. Okul açmaya devam edebilmek için desteğe ihtiyaçları olduğunu sözlerine ekleyen yetkililer eğitimin burada alınan diploma veya denklik belgesinin her yerde geçerli olduğunu söyledi.


 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022