İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gaziantep’ten minik ellerden yetim kardeşlerine destek
Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneğince “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyasına destek veren Şehitkamil ilçe mili eğitim Müdürlüğüne bağlı okullara teşekkür plaketi verildi.
Türkiye 30.05.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Milli Eğitim Bakanlığı’nın işbirliğiyle yürütülmekte olan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası kapsamında Gaziantep İHH İnsani Yardım Derneği tarafından Gaziantep’teki Şehitkamil’de kampanyaya etkin ve yoğun destek veren okullara yıl sonu olması nedeniyle Teşekkür Belgesi ve plaket takdimi edildi.



Şehitkamil’de projeye destek veren Sani Konukoğlu İlkokulu, Servi Erdemoğlu Ortaokulu ve Mehmet Hayri Akınal Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde düzenlenen etkinliklere Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Şube müdürü Mustafa Durak, İHH Gaziantep İnsani Yardım Derneği Yön. Kur. Üyesi ve Yetim Koms. Başk. Halil İnanç, Kadın Kolları Başkanı Ayşe Sevin, yetim komisyonu üyesi Mesut Doğan, diğer İHH üyeleri ile okul müdürleri, öğrencileri ve öğretmenler katıldı.

Plaket ve teşekkür törenlerinde konuşan Şehitkamil İlçe Millİ Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı; Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH arasında yapılan protokol çerçevesinde yürütülen bu projeye başından beri imkanlar dahilinde destek verdiklerini belirterek, “Çocuklarımızı küçük yaşlardan itibaren bilinçli, yardımsever, başkalarının dertleriyle dertlenen duyarlı insanlar olarak yetiştirebilmeyi esas alan “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var” kampanyası ile daha fazla yetime destek sağlanması ve yetim çocuklara yönelik yardımların yaygınlaştırılmasının hedefliyoruz” diye konuştu.



İHH Yetim Komisyonu Başkanı Halil İnanç ise kampanya ile savaş, doğal afet, yoksulluk, hastalık vb. sebeplerle hem Türkiye’de hem de dünyanın başka ülke ve bölgelerinde babasını veya anne/babasını kaybetmiş olan yetim çocukların günlük ihtiyaçlarının Türkiyeli arkadaşları/öğrencilerimiz tarafından karşılanmasını ve bu yolla dostluk ve kardeşliğin kıtalar arasındaki yegâne köprü hâline gelmesi hedeflendiğini, bu projenin amacının ise tüm çocuklar için güzel bir gelecek düşleyen gençlerimizle ihtiyaç sahibi yetim çocuklarımızı bir araya getirmek ve bunların kaynaşmasını sağlamak olduğunu dile getirdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022