İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
"Gazze İçin Fedakâr Ol" Kampanyası
İHH İnsani Yardım Vakfı, Esenler Belediyesi ve İlim Kültür (İKRA) Derneği ile birlikte, Gazze için 4 günlük yardım kampanyası başlattı.
Filistin, Filistin-Gazze 27.09.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, Esenler Belediyesi ve İlim Kültür (İKRA) Derneği ile birlikte, Gazze için 4 günlük yardım kampanyası başlattı.

İHH, Esenler Belediyesi ve İKRA Derneği Gazze’ye yardım için kolları sıvadı. Üç kuruluş ortaklaşa "Gazze İçin Fedakâr Ol" sloganıyla Gazze'ye yardım kampanyası başlattı. 4 gün sürecek etkinlik kapsamında Esenler'de Dörtyol Meydanı'nda yardım kampanyası çadırı kuruldu. Yardım çadırının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ile İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Etkinlikte, Kur'an-ı Kerim okundu ve Gazze'de yaşanılan olaylarla ilgili hazırlanan filmler izletildi.
Yardım kampanyası süresince, gazeteciler, sanatçılar ve çeşitli sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de Gazze başta olmak üzere ülkede yaşanan insanlık dramını ve Filistin davasını anlatacaklar. Bazı Mavi Marmara gazileri ve şehit yakınları da Esenler Dörtyol Meydanı’na gelerek kampanyaya destek verecek.


“GAZZE’DE YENİ BİR SAVAŞ ÇIKABİLİR”
Programda konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, bugünlerde tekrar Gazze ile İsrail arasında herkesi üzecek bir savaşın çıkma ihtimalinin olabileceğini çünkü Kudüs'te Müslüman gençlerin Mescidi Aksa'ya girmesine izin verilmediğini ama Yahudilerin girmesine izin verildiğini anlattı.
 

HAMAS-FKÖ BİRLİĞİ İSRAİL’İ TEDİRGİN EDİYOR
Doğal olarak İsrail'in bilinçli bir şekilde nabzı yükselttiğini kaydeden Yıldırım, şunları söyledi:
"Hamas ve Filistin Kurtuluş Örgütü arasındaki birliktelik hükümetin kurulmasına sebep oldu. Bu da İsrail'i tedirgin ediyor. İsrail halen inşaat malzemelerinin ülkeye sokulmasına izin vermiyor. Ayrıca balıkçıların belli bir mesafeye gitmesi anlaşması da vardı ama İsrail yine vurmaya başladı. İsrail yalancıdır. İsrail'in sözüne kimse inanmamalıdır. İsrail sadece güçten anlıyor o nedenle İslam ülkeleri biraraya gelerek gücünü ortaya koymalıdır. Biz de halkımızı bilinçlendirmek zorundayız. Türkiye'nin her tarafında İsrail'in bu ikiyüzlülüğü anlatılıyor. Bu konuyla ilgili İKRA Derneği ve Esenler Belediyesi'nin işbirliğiyle böyle bir program yapılıyor. Hayırlara vesile olsun."


GAZZE İLE ESENLER KARDEŞ BELEDİYELER
Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu da Gazze'ye ambargonun devam ettiğini, kendisinin de Gazze'ye giden bir belediye başkanı olduğunu söyledi. Gazze ile Esenler Belediyesi'nin kardeş belediyeler olduğunu dile getiren Göksu, "Gazze'nin ihtiyaç duyduğu araç ve gereçlerle ilgili yardımda bulunuyoruz. Geçtiğimiz hafta Gazze Belediye Başkanı ile görüştüm. Onlar taleplerini bize iletti, biz de bu kapsamda çalışıyoruz. İHH ve İKRA Derneği ile 'Gazze için fedakar ol" kampanyasını başlattık. Söyleşilerle Gazze'den gelen hatıralarla bir duyarlılık oluşturmak istiyoruz" diye konuştu. 


YENİ KAMPANYA MÜJDESİ
Göksu, Kurban Bayramı'ndan sonra daha büyük bir kampanya yapacaklarını ifade ederek, "Esenler'de yaklaşık 27 bin bina var. Kurban Bayramı'ndan sonra bu binaları Gazze'deki 27 bin binayla kardeş yapacağız. Bir köprü kurmak istiyoruz. Gazze'de bu binalarda yaşayanlar Esenler'e gelecekler ve ihtiyaçları karşılanacak" dedi.
GAZZE SIRADAN BİR ŞEHİR DEĞİL
İKRA Derneği Kurucu Başkanı Emin Atalay ise Gazze'nin kendileri için 20 senedir sıradan bir şehir olmaktan çıktığını ifade ederek, Gazze'nin kendileri ve ümmet için fedakârlık yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından programa katılanlar, İHH'nın bağış kutusuna para yardımında bulundu. Etkinlik, 29 Eylül Pazartesi gününe kadar devam edecek.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024