İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze konvoyu heyeti Meclis’te
Filistin’e giden Özgürlük Konvoyu’na TBMM’de de büyük bir ilgi gösterildi. TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, ’Filistin’e Özgürlük Konvoyu Uluslararası Yardım Konvoyu Tertip Komitesi’ni kabul etti. Saadet
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 18.12.2009

 

 

Meclis Başkanı’nın Tertip Komitesi’ni kabulüne İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, İHH Yönetim Kurulu Üyeleri, Türkiye Filistin Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti Tokat Milletvekili Zeyid Aslan ve konvoyun İngiltere heyeti temsilen organizasyon sorumlusu Kevin Ovenden katıldı. 

Uzun süredir ambargo altında yaşayan Filistin’e yardım etmek için düzenlenen bu organizasyonda ABD, Asya ve Avrupa’dan insani duyarlılık taşıyan kişilerin de bulunmasını mutlulukla karşıladığını  belirten Mehmet Ali Şahin, böyle bir hassasiyetin dünyada hala yaşanıyor olmasının, gelecekle ilgili umutlarını artırdığını söyledi. Yardımların en kısa süre içinde yerine ulaşmasının önemli olduğunu belirten TBMM Başkanı Şahin, Tertip Komitesi üyelerini insani duyarlılıklarından dolayı kutladı. 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise Gazze’de İsrail saldırılarında 1500 kişinin hayatını kaybettiğini hatırlatarak, “İsrail saldırıları geçici olarak durdu. Ancak Gazze halkının yaralarını sarmasına fırsat verilmedi. Uzun süredir devam eden bir ambargo var. Bizim hedefimiz uluslar arası kamuoyunun da destekleriyle bu ambargoyu delmek ve kardeş Filistin halkına ulaşmak. İnşallah Gazze’ye ulaşacağız ve bize emanet edilen yardımları teslim edeceğiz” dedi. Yıldırım, duyarlılığından dolayı TBMM Başkanı Şahin’e teşekkür etti. 

Kabule katılan Organizasyon Sorumlusu Kevin Ovenden ise Türkiye’nin ortaya koyduğu tutumun diğer ülkelere de örnek olması gerektiğini bildirdi. Kabulün sonunda TBMM Başkanı Şahin, heyette bulunanlara birer Türk bayrağı hediye ederek Tertip Komitesi üyelerini Filistin’e uğurladı.  

Numan Kurtulmuş’u ziyaret

Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş da tertip heyetini kabul etti. Yapılan eylemin önemine dikkat çeken Kurtulmuş, “Binlerce kilometre yol giden bu insanları kutluyorum” dedi. Kurtulmuş, Gazze’de tüm dünyanın gözleri önünde büyük bir insanlık dramı yaşandığını belirterek, “İsrail sürekli 2. Dünya savaşındaki soykırımı gündemde canlı tutmaya çalışıyor. Peki bunu İsrail’in Gazze’de yaptıklarını nereye koyacağız” diye konuştu. 

Duyarlılık üst seviyedeydi

Öte yandan AK Parti adına Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu tertip heyetini kabul ederek gösterilen duyarlılığı övdü. Yine Türkiye-Filistin Dostluk Grubu Başkanı Hüseyin Tanrıverdi, Filistin Büyükelçisi Nebil Maruf, Meclis İnsan Hakları ve Dış İlişkiler Komisyonu da tertip heyetini kabul ederek yürütülen organizasyon hakkında ayrıntılı bilgi aldılar.  


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024