İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze kuşatmasını delmek üzere baharda bir filo gönderiliyor
Özgür Gazze Hareketi ve İHH İnsani Yardım Vakfı, 2010 baharında 10 gemiyi Gazze Şeridi’ndeki ablukayı delmek üzere gönderecekleri müşterek bir teşebbüste bulunduklarını bildirdi. Yunanistan, İrlanda v
01.02.2010

İHH başkanı Bülent Yıldırım, “Bahar’da Gazze’ye doğru yelkenleri açıyoruz ve son limanımız 1,5 milyon Filistinli için özgürlük. İsrail kuşatması kalkmadığı müddetçe gemilerimizi durdurmayacağız. ” dedi.

Biri Malezya-merkezli Perdana Vakfı, diğeri Türkiye İstanbul merkezli İHH tarafından bağışlanan iki kargo gemisi de bu filoda yer alacak. Her iki gemi de, İsrail’in bir yıl önce sivil halka yönelik gerçekleştirdiği acımasız saldırıdan sonra Gazze’ye girişini yasakladığı yapı malzemeleri, jeneratör ve eğitim materyalleri ile dolu olacak.

Kargo gemilerine eşlik edecek olan pek çok yolcu gemisi de yüksek kademeli gazetecilerin ve insan hakları çalışanlarının yanı sıra çeşitli ülkelerden milletvekillerini taşıyacak.

Özgür Gazze Hareketi başkanı Huwaida Arraf’a göre, “Gazze’deki bu yasa dışı kuşatma ve İsrail’in devam eden uzlaşmazlığı uluslararası hukukla alay etmekten başka bir şey değildir. Hükümetlerimiz İsrail’in Filistin halkına karşı yürüttüğü suçlara son vermeye yönelik bir tutum takınmıyorsa, küresel sivil toplum tüm bunları bizzat kendilerinin yapacağını gösterecektir. “


İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’de yaşayan 16 bin 400 yetime İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bayramlık kıyafet hediye edildi.
15.06.2024
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024