İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze yardımları sürüyor
İHH, hayırseverlerin destekleriyle Gazze’de 3 kişinin ameliyat masraflarını karşılayarak protez göz sahibi olmalarına vesile oldu ve bölgedeki sağlık kuruluşlarına 18 bin 590 litre yakıt dağıtımında bulundu.
Filistin-Gazze 25.02.2019

Filistin'de 2006'da yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından işgalci İsrail, zulmünü artırarak Gazze’ye kara, deniz ve havadan abluka uygulamaya başladı. Uluslararası tepkilere rağmen Gazze'ye yönelik abluka aralıksız devam ediyor. Günde 4 saat elektriğin verildiği, sınır kapılarının kapatılmasından dolayı benzin ya da mazot girişinin neredeyse imkansız hale geldiği Gazze’de ablukadan en çok da hastaneler zarar görüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise çalışmalarını Gazze’de aralıksız sürdürüyor. Bu kapsamda İHH, Gazze’de iki ayrı proje gerçekleştirdi. Projelerin ilkinde ameliyatla 3 amaya protez göz kazandıran İHH, diğerinde ise Gazze’deki sağlık kuruluşlarına 18 bin 590 litre yakıt dağıttı.

goz2.jpg

Protez göz ameliyatı

Filistin’de gözlerini kaybetmiş olan insanlara ameliyatla protez göz kazandırmayı, yüzlerinin düzgün bir hale getirilmesini ve onları sosyal hayata yeniden kazandırmayı hedefleyen projenin ilk etabında 3 kişinin protez göz ameliyatı tamamlandı. Projenin devam edebilmesi için hayırseverlerin desteğine ihtiyaç bulunmakta.

yakit1.jpg

6 ayrı hastaneye yakıt yardımı

İHH, bölgede yaşanan akaryakıt krizinin şiddetini hafifletmek için yakıt bulmakta zorlanan hastanelere destek oldu. İşte o hastaneler:

Nasır Han Yunus Hastanesi, Ebu Yusuf El- Neccar Refah Hastanesi, Hilal El- İmarati Refah Hastanesi, Beyt Hanun Hastanesi, El-Nasrül Tayyibül Nefsi Gazze Hastanesi, Harazinül Şücaiyye Hastanesi.

Bilindiği üzere Filistin Sağlık Bakanlığı, bölgedeki hastanelerin yakıt eksikliği ve uzun süren elektrik kesintileri sebebiyle hizmetin durması noktasına geldiğini açıklamıştı.

yakit2.jpg

Yardım için

İHH aracılığıyla Filistinlilere yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, FİLİSTİN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine FİLİSTİN koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024