İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de 2 yetimimiz daha şehit oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın Gazze'de bakımını üstlendiği 13 bin yetimden ikisi daha şehitler kervanına katıldı. Saldırının olduğu dönemde Ziyad Mahir Muhammed adlı yetimimiz de şehit olmuştu.
Filistin 19.09.2014

Gazze’de bakımını üstlendiğimiz Kusey Elbatış ile Ali Elşinberi adlı iki yetimimizin daha İsrail’in saldırıları sonucu şehit olduğu öğrenildi. Ayrıca ağır yaralanan aynı aileden iki yetimimizin de tedavileri sürüyor. Saldırılarda annesi şehit olan Minar Elşinberi’nin bir ayağı dizinin altından, diğeri de dizinin üstünden kesilirken, diğer yaralı yetimimiz İbrahim Elşinberi’nin tedavisinin Türkiye’de tamamlandığı ve Gazze’ye döndüğü öğrenildi.

Öte yandan savaşta ailesinden 9 kişiyi kaybeden Mahmud Elgül isimli yetimimiz de İHH’nın Yetim Sponsorluk Destek Sistemi’ne dahil edildi.

Şehit olduğu haberi daha önceden alınan Ziyad Mahir Muhammed, kendisini destekleyenlere yazdığı mektubunda şu ifadelere yer vermişti:



"Bismillahirrahmanirrahim

Değerli kefilim Allah sizi korusun ve gözetsin.

Esselamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuh

Yetimlere karşı yapmış olduğunuz kefalet, yardım ve desteklerle masum yüzlerine resmettiğiniz gülümsemeden dolayı sizlere en içten deruni şükranlarımı bir borç bilirim ve sunarım.

Allah sizi hayırda daim kılsın iyiliklerinizi mizanınıza koysun cennetini nasip etsin ve rahmetini üzerinizde tecelli etsin.

Eğer beni sorarsanız ben çok iyiyim sağlığım sıhhatim yerinde, Allah İslamı yüceltsin ve Müslümanları mükafatlandırsın.

Allah sizi bereketlendirsin.

Ziyad Mahir El Neccar"

Yetim şehidimize Allah'tan rahmet, uğruna şehit olduğu Filistin davasına da muzafferiyetler dileriz.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024