İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de bombalar altında Ramazan
Ramazan ayında başlayan İsrail’in saldırıları ile katliam yaptığı Gazze’de yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı.
Filistin, Filistin-Gazze 05.08.2014

Ramazan ayında başlayan İsrail’in saldırıları ile katliam yaptığı Gazze’de yüzlerce kişi hayatını kaybetti, binlercesi yaralandı. Yüz binlerce insan da evinden ayrılmak zorunda kaldı. Şehrin büyük çoğunluğunda elektrik ve suyun kesilmesi saldırılarla birlikte insanları zor durumda bırakıyor. Elektriğin kesilmesi su ve kanalizasyon problemini de bir arada getiriyor. Su şebekeleri su kuyularından pompalandığı için su kuyusu pompaları çalışmıyor. Gıda ve yakıt ihtiyacının üst düzeye ulaşması zorlukları daha da artıyor. Bölgedeki ofisi ile mazlum ve mağdur kardeşlerimize Ramazan ayında da yardımları bizzat ulaştıran İHH, 7000 aileye kumanya dağıtımı gerçekleştirdi, 350.000 dolarlık ilaç ile 250.000 dolarlık gıda ve sıcak yemek dağıtımı yaptı. Ancak Gazze halkının daha fazla ilaç ve insani yardım malzemesine ihtiyacı var.[videoGaleri-500]

Sınır kapıları açılmazsa insani kriz çıkar

İHH’nın Gazze ofisi sorumlusu Mehmet Kaya, Ramazan ayında Gazze’de yaşanan sıkıntıları şu şekilde anlattı: “Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı kapalı olduğu için akaryakıt girmiyor. Bu yüzden akaryakıt stokları da bitmiş durumda. İsrailliler hiçbir zaman bir günlükten fazla ihtiyacı vermiyor. Önümüzdeki günlerde Gazze karanlıklar altında kalabilir. Hastanelerdeki problemleri de büyütür. Jeneratörlerin yakıt sıkıntısından dolayı çalışmaması, yaralıların büyük çoğunluğunun durumunun ağır ameliyatlık olması ve bu ameliyatlar için de teknik cihazlara ihtiyaç duyulmasından dolayı eğer yakıt alınamazsa burada çok büyük bir kıyım daha bekliyor Filistinlileri. Gazze'de insanları bekleyen diğer bir tehlike ise gıda krizi. Ramazan ayındayız, insanların büyük bir bölümü oruçlu. Ramazan ayından dükkânlar kapalı olduğundan insanlar bir şeyler alamıyor. Sadece yerli ve yabancı yardım kuruluşlarının hazırlamış olduğu gıda paketleri ve sıcak yemekleri halka dağıtılıyor. Bu da ne kadar yeterli oluyor bilmiyorum; çünkü iki milyona yakın insan yaşıyor burada. Hepsine yetişemiyorsunuz. Bunların büyük çoğunluğu sahurunu ve iftarını su ve ekmekle yapıyor. Biz sürekli tüccardan gıda paketi aldık. Depolarımızı doldurduk. Bir yerden de bunları dağıtmaya çalışıyoruz. Ama bu da bir yere kadar gider. Kerem Ebu Salim Kapısı eğer kapalı kalmaya devam ederse gıda paketleri de bitecek.”

Yapılan bağışlar arttı

Bu arada İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarında ölen ve yaralanan Filistinlilerin sayısının artması ile birlikte, İHH’ya bağışta bulunmak için başvuranların sayısı ikiye katlandı. Ramazan aylarında İHH’nın bir günde kestiği bağış makbuzu sayısı ortalama 250 civarında iken, Gazze saldırıları ile birlikte geçen Ramazan ayında bu sayı günde 600’lere ulaştı.
 

Nasıl yardım edilebilir?

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın düzenlediği "Gazze'ye İlaç Ol" yardım kampanyasına, vakfın banka hesapları ve online.ihh.org.tr aracılığıyla bağış yapılabilirsiniz. Ayrıca cep telefonlarından "GAZZE ILAC" yazıp 3072'ye SMS göndererek 5 lira bağışta bulunabilirsiniz. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024