İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze'de evsiz 2 bin aileye maddi yardım
Vakfımız İsrail işgal güçleri tarafından evleri yıkılan Gazzeli ailelere ve şehit ailelerine toplam 5 milyon 350 bin Euroluk maddi yardım yaptı.
Filistin, Ortadoğu 03.02.2009

22 gün boyunca aralıksız olarak İsrail’in saldırılarına maruz kalan Gazze halkı kendini toparlamaya çalışıyor.

Türkiyeli yardım kuruluşları da Gazze halkının yaralarını sarmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Saldırıların başladığı ilk günden beri bölge halkına acil yardımlarını ulaştıran Vakfımız, şimdi de evleri yıkılan aileler ile şehit ailelerine maddi yardımda bulundu.

Bölgede bulunan ekiplerimiz, İsrail işgal güçleri tarafından evleri yıkılan Gazeli ailelere ve şehit ailelerine toplam 5 milyon 350 bin Euroluk maddi yardım yaptılar.

Evleri tamamen yıkılan 2 bin aileye 2000 Euroluk maddi yardım dağıtan vakfımız, saldırılarda şehit olan 1350 Gazzelinin yakınlarına da 1000 Euroluk maddi yardım yaptı.

Gazze’de bulunan Genel Başkanımız Bülent Yıldırım, maddi yardımların yanı sıra ihtiyaç sahibi ailelere günlük olarak gıda dağıtımı yaptıklarını belirtti. Yıldırım, “Evleri, işyerleri, hastane ve okulları yıkılan, binlerce küçükbaş, büyükbaş ve kümes hayvanı telef edilen, portakal, zeytin ve limon bahçeleri köklerinden sökülen ve başta gıda, ilaç ve yapı malzemelerinin bölgeye girişini engelleyen ambargonun devam ettiği Gazze’de insanların hayata yeniden tutunabilmeleri için İHH’nın yapmış olduğu bu yardımlar, en mağdur kesimlerin ayağa kalkabilmesi için hayati önem arz ediyor” dedi.


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024