İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de kadınlar İHH’nın eğitimleriyle iş kuruyor
Gazze’de kadınlar, İHH’nın açtığı bayan eğitim merkezleri sayesinde dikiş-nakış ve örgü dersleri alarak iş sahibi oluyor.
Filistin-Gazze 23.12.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı, İsrail’in ablukası altında yaşam mücadelesi veren Gazze’de insani yardımların yanı sıra farklı alanlarda projeler de hayata geçiriyor. Bu projelerden biri de bayanlara yönelik bir meslek edindirme merkezleri. 

İHH Gazze Ofisi’nden alınan bilgiye göre son savaşta en çok zarar gören yerlerden biri de Hanyunus Karara bölgesindeki bayan eğitim merkezi. Yaklaşık 6 yıldır hizmet veren merkezde dikiş nakış ve örgü dersleri veriliyor. Merkezde her yıl 4 kur verilmekte olup ve her kur 3 ay devam ediyor. Her kurda yaklaşık 60 öğrenci faydalanıyor.

Merkezde yıllık yaklaşık 250 kişi istifade ediyor. Buradan mezun olanlar ya kendilerine bir kurumda iş buluyor ya da bulundukları bölgelerde kendileri iş yaparak evlerinin geçimine destek sağlıyor. Yaklaşık 70 bin nüfusa sahip olan Hanyunus Karara bölgesinde halkın büyük çoğunluğu geçimi tarım ve hayvancılık ile sağlamaya çalışıyor.
 
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024