İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze'de kesintisiz yardım
Gazze’de bulunan ekibimiz, İsrail saldırılarında zarar gören ailelere düzenli olarak acil gıda malzemelerini dağıtıyor. Önceki gün 600 aileye gıda dağıtımı yapılırken dün de Zeytin mahallesi’nde 400 a
Filistin, Ortadoğu 23.01.2009

İsrail Gazze’den çekilirken geride harabe bir şehir bıraktı. Gazze’nin bütün alt yapısı İsrail tarafından tahrip edildi. Gazzeliler bir yandan saldırılarda hayatını kaybeden ve ya yaralanan yakınlarına üzülürken diğer taraftan yaralarını sarmaya çalışıyorlar. Aylardır İsrail ambargo ve ablukasına maruz kalan Gazze halkı, son saldırıların ardından dışarıdan gelen yardımlara daha fazla ihtiyaç duyuyor. Gazze’nin tıbbi ilaç, jeneratör, yakıt ve temel gıda maddelerine ihtiyacı var.

Saldırılardan bir gün sonra ihtiyaç sahibi ailelere yardım ulaştıran vakfımız, ateşkesten önce olduğu gibi ateşkesten sonra da yardımlarını aralıksız sürdürüyor.

Gazze’de bulunan Genel Başkanımız Bülent Yıldırım ve Yönetim Kurulu Üyemiz Osman Atalay’ın organize ettiği ekibimiz, İsrail saldırılarında zarar gören ailelere düzenli olarak acil gıda malzemeleri dağıtıyor.

Önceki gün 600 aileye gıda yardımı yapan ekibimiz dün de Zeytin mahallesi’nde 400 aileye gıda malzemesi dağıttı. 21 Türk ailesiyle 29 şehit ailesine de nakdi yardımda bulunuldu. Ayrıca İsrail saldırılarında 72 üyesini kaybeden bir aileye de maddi yardım yapıldı.

Öte yandan Gazze'de faaliyet gösteren ekibimizde yer alan 4 uzman cerrah ve bir hemşire aralıksız olarak Şifa Hastanesi'nde yaralıları tedavi ediyor.

Gazze’de bulunan Genel Başkanımız Bülent Yıldırım, İHH olarak şimdiye kadar 10 milyon TL ayni ve nakdi yardım yapıldığını belirterek Gazze'deki izlenimlerini şöyle anlattı: “Henüz ateşkes sağlanmadan Gazze’ye girdik. Burada ekiplerimizle birlikte ilaç, gıda, çocuk bezi, süt tozu vs. acil yardım malzemeleri dağıtıyoruz. Türkiye’den gönderilen ve Refah Sınır Kapısı’ndan geçirilen yardımları organize ediyoruz. Yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Her gün dağıtım yapıyoruz. Çünkü burada ihtiyaç sahibi insan çok. İnsanlar, İsrail saldırılarında her şeylerini kaybetmişler.”

Gazze’de kolera tehlikesi

İsrail'in yerle bir ettiği Gazze'yi şimdide kolera salgınının beklediğine dikkat çeken yıldırım şunları söyledi: “İsrail’in alt yapıları vurması sebebiyle kanalizasyon, arıtma tesisleri ve pompalama istasyonları büyük hasar gördü. 2 milyon metreküpten fazla akıt su ve kanalizasyon atığı şu an sokaklara, tarlalara ve sahil şeridine akıyor. Bu ise başta çocuklar olmak üzere herkesi tehdit ediyor.”


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024