İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de şehitler anıtı dikildi
Gazze’ye insani yardım taşırken uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından kanlı saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan aktivist ve insani yardım gönüllüleri için, Gazze’de anıt dikil
Filistin, Türkiye 15.07.2010

Gazze’ye insani yardım taşırken uluslararası sularda İsrail güçleri tarafından kanlı saldırıya uğrayan Mavi Marmara gemisinde şehit olan Ali Haydar Bengi, Cengiz Songür, Cengiz Akyüz, Cevdet Kılıçlar, Çetin Topçuoğlu, Fahri Yaldız, Furkan Doğan, İbrahim Bilgen, Necdet Yıldırım için Gazze’de anıt dikildi.

Anıtın açılışına Filistin Yönetimi Lideri İsmail Haniye, bakanlar, milletvekilleri ve İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Gazze Temsilcisi Muhammed Kaya katıldı. Gemide hayatını kaybeden Türk vatandaşlarının isimlerinin yer aldığı anıtın açılışında konuşan Muhammed Kaya, insani yardım taşıyan konvoya İsrail ordusu tarafından yapılan saldırıyı kınadı.

Daha sonra konuşan İsmail Haniye ise, Filistin halkına verdiği destekten ötürü, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a ve Türkiye halkına teşekkür etti. Haniye, “İsrail’in tehditlerine rağmen, Filistin ablukasını kaldırmak için yollanan konvoyların gelişleri devam etmelidir. Türkiye’nin ablukayı kaldırmak için yaptığı fedakârlıklara saygı duyulmalıdır” dedi.

Dualarla başlayan açılış töreninde Gazzeli çocuklar, ellerinde Türk bayrakları ve Mavi Marmara gemisinde hayatını kaybeden 9 Türk’ün fotoğraflarını taşıdı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024