İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’deki Onbaşı Hasan Camii hizmete açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Mescid-i Aksa muhafızı ve aynı zamanda Osmanlı askeri olan Onbaşı Hasan ismini Gazze’de inşa ettiği bir caminin adına verdi. Cami, Cuma namazı ile birlikte hizmete açıldı.
Filistin-Gazze 26.05.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının yanında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Açılan cami veya medreseler, birer ibadethane olmalarının yanı sıra eğitim merkezi olarak da kullanılabiliyor; bölge Müslümanları için sorunlarını çözebilecekleri bir ortam haline geliyor. Bunlardan birisi de, Gazze’de kısa bir süre içerisinde inşa edilen Onbaşı Hasan Camii. Kalıcı Eserler Projesi kapsamında İHH, Gazze'de bin kişilik "Onbaşı Hasan" isimli camiyi Cuma namazı ile birlikte ibadete açtı.

624676909884.jpg

İHH Gazze Ofisi, 2009 yılından beri aktif

İHH Gazze Ofisi, 2009 yılında işgalci İsrail’in “Dökme Kurşun Operasyonu” adını verdiği, bini aşkın Filistinliyi öldürdüğü saldırılar sonrası yardım faaliyetlerinin yerinden idare edilebilmesi amacıyla kuruldu. 37 görevli ve 60 gönüllünün çalıştığı ofiste acil yardım, psikolojik destek, meslek edindirme, eğitim ve yetim çalışmaları da yürütülüyor. 

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

img_9093---kopya---kopya.jpg

 

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH Mali’de 2 cami ve 1 su kuyusu açtı
İHH, Batı Afrika ülkesi Mali’de inşa ettiği 2 caminin açılışını yaptı. Vakıf ayrıca, 1 su kuyusunu da hizmete açtı.
22.05.2025
İHH yetimler için fidan dikti
İHH yetimler için fidan dikti
İHH, başlattığı "Her Yetime Bir Fidan" projesiyle, destekte bulunduğu her yetim için bir fidan dikiyor. Projenin ilk etabında birçok ilde yetim sponsorları adına fidan dikildi.
16.05.2025
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH’nın 2. İyilik Gemisi Sudan’a ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan ve içerisinde 1605 ton ağırlığında 110 konteynerlik yardım malzemesi bulunan "2. İyilik Gemisi" Port Sudan Limanı'na ulaştı.
04.05.2025