İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli çocukların resim sergisi Kayseri’de
Filistinli çocukların çizmiş olduğu birbirinden güzel resimler, İstanbul’un ardından Kayseri’de de sergilendi. “Bu benim dünyam” adlı resim sergisi 30 Ocak 2011 Pazar akşamına kadar ziyarete açık tutu
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 28.01.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kayseri İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen resim sergisi Kayseripark AVM’de ziyarete açıldı. 27-30 Ocak 2011 tarihleri arasında saat 10:00 ila 22:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak olan serginin açılışına oldukça yoğun ilgi gösterildi.

Serginin açılışına Kayseri’den Mavi Marmara gemisine katılan ve İsrail’in kanlı saldırısında şehit düşen 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda katılımcı eşlik etti.

İHH Tanıtım Koordinatörü Süleyman Kurt, sergi hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Kurt, sergide dereceye giren 170 eserin yer aldığını ve bunların lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde dereceye giren eserler olduğunu belirtti.

Serginin açılış kurdelesini kesen ve bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanında ve destekçisi olacaklarını ifade etti. Büyükkılıç ayrıca Kayseri’de gerçekleştirilen bu kıymetli çalışma için başta İHH olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretçi defterine duygularını yazan Büyükkılıç, İHH tarafından başlatılan 9 Şehide 9 Eser projesi kapsamında Kayseri’de inşa edilecek olan Furkan Doğan Bilgi ve Kültür evi için de destek sözü verdi.

Jüri özel ödülü Mavi Marmara’ya

Jüri özel ödülüne Gazze limanına yanaşmakta olan Mavi Marmara Gemisine el sallayarak karşılayan çocukların çizildiği bir eser layık görüldü. Serginin bir bölümünde Mavi Marmara baskını, filo hazırlık süreci ve Mavi Marmara olayının resimlerine de yer verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024