İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli çocukların resim sergisi Kayseri’de
Filistinli çocukların çizmiş olduğu birbirinden güzel resimler, İstanbul’un ardından Kayseri’de de sergilendi. “Bu benim dünyam” adlı resim sergisi 30 Ocak 2011 Pazar akşamına kadar ziyarete açık tutu
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 28.01.2011

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kayseri İnsani Yardım Derneği tarafından organize edilen resim sergisi Kayseripark AVM’de ziyarete açıldı. 27-30 Ocak 2011 tarihleri arasında saat 10:00 ila 22:00 saatleri arasında ziyarete açık olacak olan serginin açılışına oldukça yoğun ilgi gösterildi.

Serginin açılışına Kayseri’den Mavi Marmara gemisine katılan ve İsrail’in kanlı saldırısında şehit düşen 19 yaşındaki Furkan Doğan’ın babası Ahmet Doğan, Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Kayseri İnsani Yardım Derneği Başkanı Şaban Sözduyar, dernek yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda katılımcı eşlik etti.

İHH Tanıtım Koordinatörü Süleyman Kurt, sergi hakkında ziyaretçilere bilgi verdi. Kurt, sergide dereceye giren 170 eserin yer aldığını ve bunların lise, ortaokul ve ilkokul düzeyinde dereceye giren eserler olduğunu belirtti.

Serginin açılış kurdelesini kesen ve bir konuşma yapan Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç, dünyanın neresinde olursa olsun mazlumun yanında ve destekçisi olacaklarını ifade etti. Büyükkılıç ayrıca Kayseri’de gerçekleştirilen bu kıymetli çalışma için başta İHH olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür etti. Ziyaretçi defterine duygularını yazan Büyükkılıç, İHH tarafından başlatılan 9 Şehide 9 Eser projesi kapsamında Kayseri’de inşa edilecek olan Furkan Doğan Bilgi ve Kültür evi için de destek sözü verdi.

Jüri özel ödülü Mavi Marmara’ya

Jüri özel ödülüne Gazze limanına yanaşmakta olan Mavi Marmara Gemisine el sallayarak karşılayan çocukların çizildiği bir eser layık görüldü. Serginin bir bölümünde Mavi Marmara baskını, filo hazırlık süreci ve Mavi Marmara olayının resimlerine de yer verildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Uluslararası öğrenciler deprem bölgeleri için seferber oldu
Sefire-i Alem Derneği öncülüğünde 19 farklı ülkeden 50’yi aşkın öğrenci depremden etkilenen vatandaşlara destek olmak amacıyla örnek bir çalışma gerçekleştirdi. Öğrenciler, dernek binasında kurulan atölyelerde İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kermesinde satılması için sarma ve mantı hazırladı. Ürünlerin satışından elde edilen gelir Kahramanmaraş’ta kurulması planlanan konteyner mahallesinde kullanılacak. Öğrenciler tarafından ayrıca, çocuklar için oyuncak kampanyası başlatılırken, deprem bölgesine gönderilmek üzere toka ve çeşitli giyecekler de dikildi.
18.02.2023
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
Türkiye’den Ukrayna’ya mobil aşevi
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Rusya’nın saldırısı altındaki Ukrayna’ya gönderilen mobil aşevi İstanbul’dan yola çıktı. Aşevinin günde 30 bin kişiye yemek dağıtması planlandı. Ayrıca İHH’nın geçtiğimiz haftalarda Ukrayna’ya gönderdiği 3 TIR dolusu yardım malzemesi de savaş mağdurlarına ulaştırıldı.
Ukrayna
27.01.2023