İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli yetimlerden selam var
Vakfımızın bakımını üstlendiği Filistinli yetim Galya Hüda, hayırsever halkımıza Gazze’den selam ve teşekkürlerini iletti. Hüda, “Burada 10 bin yetime Türkiye’deki aileler bakıyor. Hepsine dua ediyoru
Filistin, Ortadoğu 09.02.2010

Geliştirdiği sponsor aile uygulaması ile savaş, doğal afet ve yoksulluğun yaşandığı bölgelerde 15 bin 555 yetime sahip çıkan İHH İnsani Yardım Vakfı, çocukların bir nebze olsa da yetimliklerini unutturmaya çalışıyor. İHH, hayırsever halkımızın destekleriyle 2008’de 5 bin 375 olan yetim sayısını 2009 yılı içerisinde 15 bin 555’e çıkardı. 14 olan ülke ve bölge sayısını ise 25’e yükseltti. Türkiye’deki bir aile veya bir kişi, ayda 70 TL ile bir yetime sponsor olabiliyor.

Bu arada İHH’nın bakımını üstlendiği Filistinli yetim Galya Hüda, Türkiye halkına Gazze’den selam ve teşekkürlerini iletti. Hüda, “Burada 10 bin yetime Türkiye’deki aileler bakıyor. Hepsine dua ediyoruz, teşekkür ediyoruz” dedi. 

Galya, ailesini piknik yaptıkları sırada İsrailli askerlerin açtığı ateşte kaybetmişti. Hüda’nın çığlıkları en çok da Başbakan Erdoğan’ı etkilemişti. Erdoğan Davos zirvesinde Perez’e “One Minute” derken “Sahilde piknik yapan çocukları nasıl öldürdüğünüzü çok iyi biliyorum” demişti. 

Galya, Erdoğan’ı görmeyi çok istediğini belirterek, “Başbakan Erdoğan’a Gazze halkının ambargodan dolayı çekmiş olduğu acıları anlatıp, Gazze için yaptıklarından dolayı teşekkür etmek isterim. Ona, ‘Mazlum çocukların şefkatli babası, Gazze çocuklarının selamını sana getirdim. Seni Gazze’ye bekliyoruz. diyeceğim” dedi. 

Başbakan Erdoğan’ın Filistin halkı tarafından çok sevildiğini ifade eden Galya, “Başbakan Tayip Erdoğan’ı El Cezire’den takip ediyoruz. Özellikle One Minute olayından sonra burada Başbakana büyük bir ilgi var. Filistin’in birçok yerinde Başbakan Erdoğan’ın One Minute fotoğrafını görmek mümkün” diye konuştu. 

Lisede okuyan 16 yaşındaki Galya Hüda, doktor olmak istediğini ifade etti. Hüda, “Neden Türkiye’ye gelmiyorsun” sorusuna ise “Türkiye’ye çok gelmek istiyorum. En son yetim buluşması için İstanbul’a gelecektim. Ancak ambargo sebebiyle hiçbir yere çıkamıyoruz. İsrail ve Mısır çıkmamıza izin vermiyor. İnşallah ambargo kalkarsa geleceğim” şeklinde konuştu. 

 

2006 yılında İsrail saldırılarında ailesini kaybeden Galya Hüda'nın feryadı yürekleri burkmuştu.

[video-20]


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024