İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze'ye yürüyen Tokluman ailesi memleketine döndü
Gazze'de yaşanan katliama dikkat çekmek için yaklaşık 10 gün önce yola çıkan Ali Tokluman ve ailesi memleketi Kayseri'ye dönmek zorunda kaldı.
Türkiye 04.08.2014

İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırılara dikkat çekmek için memleketi Kayseri'den Gazze'ye yürüyerek yola çıkan Ali Tokluman, yaklaşık 530 kilometre yürüdükten sonra Kayseri'ye geri döndü.

Kent meydanında kendisini karşılayanlarla kucaklaşan Tokluman, burada yaptığı açıklamada, giriş çıkışların yasaklanmasının ardından geri dönmek zorunda kaldığını belirtti. Tokluman, "Yaklaşık 10 gün önce Kayser'iden başlamış olduğumuz seyehatimizi Cilvegözü Sınır Kapımızda sonlandırmak zorunda kaldık. Asıl niyetimiz Gazze'ye kadar yürümekti. Fakat her adımın Gazze'ye doğru olduğunu düşünerek seyahat boyunca yaklaşık 530 kilometre yol yaptık. Bunun 130 kilometresini Belen çıkışını falan araçlarla gittik. Onun dışında 380-400 kilometre yol yaptık.



Gerçekten meşakkatli bir yoldu. Hedefimize ulaştık, biz gitmeden Reyhanlı'da 2 gün önce tüm giriş, çıkışları kapatmışlar, özellikle Suriye çıkışında bütün Türkiye vatandaşlarının çıkışı yasaklanmış. Yürüyüşün hedefine ulaştığını düşünmekteyim. Bir saatte İstanbul'a gidildiği bu günlerde bizim Cilvegözü Sınır Kapısı'na gitmemiz, bizim fedakârlığımızın işareti ya da yıldız olmak maksadıyla değildi"
ifadelerini kullandı.



Gelecek yıl ramazan ayında orucu Gazze'de tutacaklarını dile getiren Ali Tokluman, "Katliamın hala devam ettiği şu günlerde müslüman yöneticiler adına şunu ifade etmek istiyorum. Artık onursuz ateşkes olmayacak, onurlu bir ateşkes olacak. Gazze'deki ablukanın kaldırılmasını istiyoruz. Seneye inşallah, ramazan orucunu Gazze'de tutacağız" ifadelerine yer verdi. Oğlunu büyük bir heyecanla karşılayan anne Ayşe Tokluman, oğlunun davranışına destek vererek, "Ayağım iyi olsaydı oğlumla Gazze'ye kadar giderdim" diye konuştu. Ali Tokluman, daha sonra kendisini karşılamaya gelenlerle kucaklaştı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024