İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’yi asla unutmayacağız!
İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Malatya’da düzenlenen programda, 'Ne Mavi Marmara'yı, ne Mescid-i Aksa'yı, ne Gazze'ye yapılan saldırıları unutmayacağız' dedi.
Filistin, Filistin-Gazze 09.01.2015

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım Malatya’da düzenlenen programda, 'Ne Mavi Marmara'yı, ne Mescid-i Aksa'yı, ne Gazze'ye yapılan saldırıları unutmayacağız' dedi.

Malatya İnsani Yardım Derneği tarafından Malatya'da Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen 'Kudüs ve Etekleri' konulu konferansa İnsani Yardım Vakfı Genel Başkanı Bülent Yıldırım, ilahi sanatçısı Ömer Karaoğlu, Malatya milletvekili Mutafa Şahin, Yeşilyurt Belediye Başkanı Hacı Uğur Polat ve çok sayıda davetli katıldı.

Binlerce kişinin katıldığı toplantında konuşan Yıldırım, "Zaman içerisinde her şeyi unutturmak istiyorlar ama biz unutmadık. Ne Mavi Marmara'yı unuttuk, ne Mescid-i Aksa'yı yakmalarını unuttuk, ne Filistin topraklarını işgal ettiklerini unuttuk, ne de şu anda Gazze'ye yaptıkları saldırıları unuttuk, ne de orada öldürülen çocukları unuttuk" dedi.

Alkışlar arasında konuşmasına devam eden Yıldırım, "Filistin davasını unutturmak istiyorlar. İsrail ilk kurulduğunda İsrail'i kuran irade aynen şöyle demişti. Filistinli yaşlıları öldürürüz, gençler de bu davayı unutur. O zaman biz Filistin'in her tarafını işgal ederiz. İsrail'in hedefi bu. Zaman içerisinde her şeyi unutturmak istiyorlar ama biz unutmadık. Onlara karşılığımızı neyle veriyoruz biliyor musunuz? İşte şu hanım kardeşlerimin cesaretiyle veriyoruz. Yürekleriyle veriyoruz. Veriyoruz ki asla yenilmedik, yenilmeyeceğiz" şeklinde konuştu.

 

Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışıyorlar

İsrail'in Gazzeli çocuklara saldırdığını belirten Yıldırım, şu ifadeleri kullandı:
"Utanmadan Mescid-i Aksa'yı yıkmaya çalışıyorlar. 2012’de Mescid-i Aksa'ya giriş yasağı üç kere oldu. 2013'te sekiz kere oldu. 2014'te şu anda 78 kere yasak koydular. Mescid-i Aksa'yı Müslümanlardan almak istiyorlar. Mescid-i Aksa'yı yıkıp Süleyman Mabedi'ni kurmak istiyorlar ve Müslümanlara da diyorlar ki biz sizi satın alırız. Sizin Kur'an-ı Kerim'inizi yerlere atarız. Ey Müslümanlar, Kur'an-ı Kerim yere atıldığı zaman, bize böyle hakaret edildiği zaman, gerekirse yürüyerek Mescid-i Aksa'ya gitmez miyiz biz" ifadelerini kullandı.

Yıldırım, Suriye halkına günde 1 milyon ekmek dağıttıklarını, Kilis'te ve Reyhanlı'da fırınları olduğunu belirtti. Savaşlarda en fazla zararı görenlerin çocuklar olduğunu kaydeden Yıldırım, "Dünya’da 400 milyondan fazla yetim var. Bu yetimler bize emanet. Biz bakmazsak misyonerler bakıyor, suç örgütleri bakıyor, çeteler bakıyor, alıp götürüp bu çocukları satıyorlar. Yetimin anne ve babasının Müslüman olması önemli değil ve işte bu yönetimlerimizden bir tanesi daha sonra öğrendim iki tanesi Gazze'de şehit olmuş" diye konuştu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022