İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç çiften örnek davranış
Karaman’da evlenen Koçer ve Aydemir çifti, örnek bir davranışa imza atarak düğün yemeklerini İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Patani’deki bir yetimhanesinde verdiler.
Endonezya, Pakistan, Patani 27.08.2020

Pandemi sürecindeki kısıtlamalar nedeniyle düğün, sünnet ve benzeri diğer etkinliklerde misafirlere yemek ikramı yapılamıyor. Aileler de yakınlarına yapamadıkları ikramı, İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yetim öğrencilere yapıyor. İHH’nın çeşitli yetimhanelerinde verdiği ikramlarla hayırseverler, mutluluklarına yetimleri de ortak ediyor. Örnek davranışa imza atan ailelerden biri de Karaman’da hayatlarını birleştiren Koçer ve Aydemir ailesi.

Koçer ve Aydemir çifti, salgın nedeniyle davetlilere yemek ikramında bulunamayınca İHH ile irtibata geçtiler. Çift, düğün yemeklerini Tayland Patani’de bulunan 50 yetimin geleceğe hazırlandığı İHH’nın Ankara Yaşar Zerdali Yetimhanesi’nde verdiler.

1-21.jpg

“İyi ki böyle yaptık”

Yaptıkları örnek davranışa ilişkin konuşan Koçer ve Aydemir çifti, “İyi ki böyle yaptık” dediler ve eklediler:

“Ömür kısadır. Sonsuz olan ahiret hayatında insanın karşısına çıkacak olan şeyler bu dünyada yaptığı şeylere bağlıdır. Akıllı olan, inanan insan ebedi olarak kalacağı yerde rahat yaşamaya sebep olan işleri yapar. Bunlardan biri de ihtiyaç sahibi olan herkese, yoksula ve insanlara hizmet etmektir. İnsanlara hizmet, ahirette azaptan kurtulmaya ve cennette nimetlerin çoğalmasına sebep olur buyruluyor bir hadis-i şerifte. Rabb’imiz hayır sahibi insanların malına bereket vereceğini müjdeler ayrıca. O halde elimizden geldiğince infakta bulunmalı ve çevremizi buna teşvik etmeliyiz. Bizim de düğün yemeğimizi Patani'de vermek istememizin sebebi, ‘Bu ikrama daha çok ihtiyacı olan yerler varken neden kendi memleketimizde verelim?’ düşüncesi oldu. Çünkü bulunduğumuz yerden çok daha fazla ihtiyacı olan yerler vardı. Rabb’im inşallah bu hayrımızı kabul eder ve bununla birçok kişiye örnek olup bu hayrın çoğalmasına vesile oluruz. Bölgeden bize gönderilen görüntüleri izledikçe daha çok mutlu oluyor ve ‘İyi ki böyle yaptık’ diyoruz.”

1-54.jpg

Hem Pakistan’da hem Patani’de hem de Açe’de

Hayra ortak olan bir diğer çift ise Meryem ve Hamza çifti oldu. Çift, vakfın hem Pakistan’daki Darul Erkam Yetimhanesi’nde hem Endonezya Banda Açe’deki Baba Murat Korkmaz Yetimhanesi’nde ve hem de yine Patani’deki Konya Yetimhanesi’nde düğün yemeği ikramında bulundu.

1-36.jpg

Yetimlere ikramda bulunmak için

İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla vakfın dünyanın dört bir yanındaki yetimhanelerinde düğün, sünnet gibi yemek ikramında bulunmak isteyen hayırseverler, vakfın çeşitli yerlerdeki merkezlerine bizzat uğrayabilir ya da 0212 631 21 21 numaralı telefonu arayarak bu hayra destek olabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022