İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH, Sultanbeyli İHL’lilerle buluştu
GENÇ İHH, Sultanbeyli Orhangazi İmam Hatip Lisesi öğrencileriyle Sultanbeyli İHH Temsilciliğinde bir tanışma programı düzenledi.
Türkiye 25.10.2014

Sultanbeyli Genç İHH Sorumlusu Emrullah Uzun’un sunumuyla başlayan program daha sonra İHH’nın tanıtım sinevizyonu gösterimiyle devam etti.

Sinevizyonun ardından söz alan Genç İHH Sorumlusu Necmeddin Altuntaş, Genç İHH çalışmaları hakkında bilgi verdiği ‘’Niçin Çalışmalıyız’’ konulu kısa sunumunda “İmam hatipli olmanın ümmet olmakta görev almak’ olduğuna vurgu yaptı.

Daha sonra sözü Filistin Öğrenci Platformu Başkanı Kerim Alastal aldı. Alastal, Mescid-i Aksa, Filistin ve Gazze’deki son durum hakkında bilgiler aktardı. Mescid-i Aksa’nın sadece Filistinlilerin değil tüm Müslümanların ortak davası olduğunun altını çizen Alastal, Filistin halkının onurlu direnişini Kur’an-ı Kerim’i ve İslâm’ı iyi anladıkları için başardıklarını söyledi.

Filistin halkının Mısır ve İsrail tarafından çift taraflı bir ambargoya maruz kaldığını aktaran Alastal, Filistinlilerin Müslüman ülkelerdeki kardeşlerinin kendilerine sahip çıkmasının onlara büyük moral ve umut olduğunu ifade etti.

İmam hatipli öğrencilerin ve öğretmenlerin sorularıyla devam eden program ikram ve Genç İHH’nın gençlere hediyeleri ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024