İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH’dan “Hasan El Benna” konferansı
Genç İHH’nın İstanbul'da düzenlediği "Müslüman Önderler Konferansı – Hasan El Benna" programı yoğun bir katılımla gerçekleştirildi.
05.12.2016

Hasan El Benna’nın hayatı ve Mısır’daki direnişin anlatıldığı Genç İHH Müslüman Önderler Konferansı’na Nurettin Yıldız, İhvan-ı Müslimin Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin ve Üsküdar Gençlik ve Spor Müdürü Yakup Öksüz konuşmacı olarak katıldı.

6f5a1874.jpg

“Hepiniz bir Hasan El Benna olmaya adaysınız”

Kur'an tilavetiyle başlayan programda ilk sözü Nurettin Yıldız Hoca aldı.

Salonu sadece Hasan El Benna'yı dinlemeye değil, onun gittiği yere gitme isteği için doldurduklarını söyleyen Nurettin Yıldız, şöyle devam etti:
“Hasan El Benna'nın şehadeti milyonlarca Müslümanın şahitliğindedir. Önemli olan Hasan El Benna gibi mücadele etmektir. Onu anlayacaksak eğer her türlü grupçuluğu reddedip, ümmet için çalışan birini anlamamız gerekir.  Siz bugün Hasan El Benna'ya imreniyorsanız, onu görmek istiyorsanız, Resulullah'ın indirdiği dini direk almalısınız. Hiçbir genç hafız olmadığı, iyi Arapça bilmediği, iyi yetiştirilmediği, diploması olmadığı için kendisini geri çekemez.  Gençler siz Ümmet-i Muhammed adına varsınız. Hepiniz bir Hasan El Benna olmaya adaysınız.”

6f5a2145.jpg

“Allah, onu hedeflerinde muzaffer kıldı”

İhvan-ı Müslimin Genel Sekreteri Mahmud Hüseyin de Hasan El Benna’nın nelere dikkat ederek hedeflerine ulaştığını anlattığı konuşmasında şunları söyledi:
“Hasan El Benna, genç yaşta dernek kurarak İslam adına çalışmalarına başladı. Hasan El Benna, bu harekete başladığında yanında yalnızca 6 arkadaşı vardı. İslam'ın emirlerinin konuşulduğu medrese kuruldu. O, zamanını Allah’ın rızası için bu kutsal dine vakfetmiştir. İbadetlerini tam zamanında yapmaya çalışır ve muhakkak Kur’an okurdu. Kendisi eşsiz bir fikir adamıydı ve o Kur’an’ı Kerim’le tekrar ümmeti içinde bulunduğu durumdan kurtarmak ve özüne döndürmek amacıyla yola çıktı. Allah onu bu hedefinde muzaffer kıldı.”

“Onlar, kendilerini hayra bağlamaya gayret ettiler”

Müslüman Kardeşler fikrinin özüne bakılacak olursa İslamiyet’in özüne, Kur’an a ve sünnete dönmek olarak tanımlanabileceğini kaydeden Hüseyin “Sünnet yolu olarak da söylenebilir. Çünkü onlar Hadis’i Şerif ve Peygamber Efendimizin sünnetine uymaya ve yaymaya gayret ettiler. Onlar iyiliğe ve nefsin terbiye edilmesine, kalbin temizliğine, Allah yolunda sevginin yaygınlaştırılmasına ve kendini hayra bağlamaya gayret ettiler” diye konuştu.

6f5a2176.jpg

Konferans, Üsküdar Gençlik ve Spor Müdürü Yakup Öksüz ve Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı'nın konuklara Kudüs ile ilgili tablo hediye etmesi ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022