İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH’dan “Müslüman Önderler” konferansı
Genç İHH'nın Üsküdar’da organize ettiği Müslüman Önderler Konferansı "Alija İzetbegoviç" programı yoğun katılımla gerçekleştirildi.
02.11.2016

Aliya İzzetbegoviç'in hayatı ve mücadelesinin ele alındığı “Müslüman Önderler Konferansı ‘Alija İzetbegoviç’" programına İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Bosna Milli Şairi Prof. Dr. Cemalettin Latiç ve Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin katıldı.

“Aliya, Bosna'yı Sayın Erdoğan'a emanet etti”

Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konferansta, Aliya İzzetbegoviç'in yakın çalışma arkadaşlarından, Bosna'nın Milli Şairi Prof. Dr. Cemaleddin Latiç, yaptığı konuşmada, "Bu gece Aliya hakkında duygusal bir konuşma yapmayacağım. Aliya, ‘güçlü bir Bosna'nın Boşnakları da güçlü kılacağını’ söyler. Bosna, kardeş Türkiye sayesinde ve Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın desteğiyle daha nasıl güçlü olabilir, bunun üzerine düşünmeye devam ediyoruz. Bildiğiniz üzere Aliya İzzetbegoviç ölmeden hemen önce Bosna'yı Sayın Erdoğan'a emanet etti" dedi.

Latiç, Aliya'nın gençler tarafından anılmasının kendisini ziyadesiyle mutlu ettiğini, çünkü Aliya'nın kitabında İslam dünyasının durumunu ancak İslami bir düşünceye sahip olan gençlerin değiştirebileceğini, o gençlerin de konferans salonunu dolduran gençler olduğuna inandığını kaydetti.

1-2.jpg

“İslam yeniden hakim olacak”

Aliya'nın, "Tarih, başarısızlık görünen başarılarla doludur" sözünü hatırlatan Latiç, konuşmasının devamında şunları söyledi:

"Bu sözü yazdığında asla Cumhurbaşkanı olacağını bilmiyordu. Aslında bir başarısızlıktı ama başarıya dönüştü. Biz onunla birlikte siyasi parti kurduk ve ilk seçimde kazanabileceğimizin hayalini bile kurmuyorduk. Şansımız yüzde sıfırdı ama kazandık. Bize Sırplar saldırdığında karşısında duramayacağımız düşünülüyordu ama durduk."

Müslümanların ancak bir arada olduğu zaman bir güçlü olabileceğinin altını çizen Latiç, "Bizler gençtik, Aliya geldi ve bize Komünizmin ve Kapitalizmin yıkılacağını, İslam döneminin yeniden geleceğini söyledi. Bizler o zaman bu söylediklerine inanmamıştık. Ama bugün inanıyoruz. Komünizm çöktü ve Kapitalizm de artık zor durumda. Eğer biz hep beraber İslam etrafında toplanırsak bize bir zarar gelmez ama eğer parçalanırsak ayakta duramayız" ifadelerini kullandı.

1-1.jpg

“Yolumuz hak yoludur, geri dönmeyeceğiz”

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise yaptığı konuşmada, "Sizler burada olarak, Cevher Dudayev'in de Hasan El Benna'nın da Erbakan Hoca'nın da Aliya İzzetbegoviç'in de yaşıyor olduğunu gösteriyorsunuz. Bu programa gelmek demek sadece Bosna'ya değil, Makedonya, Çeçenistan, Patani, Filistin, Irak, Keşmir, Afganistan, Arakan ve Doğu Türkistan'a gelmek demektir" dedi.

Aliya'nın, Müslümanların katledildiği yıllarda doğduğunu ve o zamanlar da insanların sığınmak için İstanbul'a geldiğini aktaran Yıldırım, "İstanbul o gün de sığınılacak yerdi bugün de sığınılacak yer. Hani neden Türkiye önemli, son savunma hattımız diyoruz? Bakın Kahire, Şam, Bağdat gitti akıl üretecek bir tek İstanbul kaldı. Şimdi tekrar İstanbul'a saldırıyorlar" şeklinde konuştu.

Aliya İzzetbegoviç'in 2. Dünya Savaşı'nı da yaşadığını söyleyen Yıldırım, şunları belirtti:

"Bir hayat düşünün ki hep katliamlarla karşı karşıya. Ama umudunu hiç mi hiç kaybetmedi. Bütün dünya üzerimize gelse dimdik duracağız. Birlik olmaktan başka çaremiz yok. Gün birlik günüdür. Ayrılıkları bir kenara bırakacağız. Yolumuz hak yoludur ve asla geri dönmeyeceğiz."

1-3.jpg

Konferansın bitiminde Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, Prof. Dr. Cemaleddin Latiç’e Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022