İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gençler, gözyaşlarıyla uğurlandı
Geçirdikleri trafik kazası sonucunda hayatlarını kaybeden İHH gönüllülerinden Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi, kılınan cenaze namazlarının ardından gözyaşlarıyla toprağa verildi. Farklı illerdeki cenazelere binler katıldı.
28.11.2021

Hayatlarının baharında geçirdikleri elim kaza sonucunda vefat eden İstanbul Genç İHH Başkanı ve Türk Telekom Veri Mühendisi Kağan Talip Tığlı, Genç İHH Lise Sorumlusu Murat Can Kaya, Yedihilal Teknoloji Takımları Sorumlusu Yusuf Taha Göktaş ile Baykar Uçak Mühendisi ve İHH Gönüllüsü Tarık Kesekçi, kılınan cenaze namazlarının ardından toprağa verildi.  

Cenazeler İstanbul, Zonguldak ve Nevşehir’de defnedildi

İstanbul Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazlarının ardından Kağan Talip Tığlı, Karacaahmet Mezarlığı’na; Murat Can Kaya ise Bağcılar Kirazlı Mezarlığı’na defnedildi. Yusuf Taha Göktaş ise memleketi Zonguldak Ereğli Kepeztepe Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Kepez Mahalle Mezarlığı’na defnedildi. Tarık Kesekçi de yine memleketi Nevşehir H. Rasim Uzer Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Taşlıbel Mezarlığı’na defnedildi. Türkiye’nin çeşitli illerinde de yine 4 genç için gıyabi cenaze namazları kılındı. 

gencler-gozyaslariyla-ugurlandi4.jpg

Cenazelere üst düzey katılım

İstanbul’daki cenazelere İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, milletvekilleri, belediye başkanları, Fatih Müftüsü Hüseyin Baş, çok sayıda STK temsilcisi, vefat eden gençlerin aileleri, İHH yöneticileri ve gönüllülerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı. Zonguldak’taki Yusuf Taha Göktaş’ın cenazesine İHH yöneticileri, Yedi Hilal Derneği Genel Başkanı Salim Sarıyıldız, siyasi parti temsilcileri, ailenin yakınları ve sevenleri katıldı. Nevşehir’deki Tarık Kesekçi’nin cenazesine ise Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar, İHH yöneticileri, Baykar çalışanları, sevenleri ve ailesi katıldı. 

nevsehir.jpg

Yetimler, bir kez daha yetim kaldı

Gençlerin vefatlarının ardından ortaya çıkan detaylar, yürekleri bir kez daha dağladı. Kendisi de yeni baba olan Tarık Kesekçi’nin İHH Yetim Sponsorluk Sistemi’ne kayıtlı 3 yetimi olduğu ve bu çocukların aylık masrafını üstlendiği ortaya çıktı. Yine Kağan Talip Tığlı’nın da yaklaşık bir yıldır bir yetime sponsor olduğu öğrenildi.

zonguldak2.jpg

Ne oldu?

4 genç, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gençlik oluşumu İstanbul Genç İHH’nın Bursa’da düzenlediği Teknoloji Kampı’na gitmek için İstanbul’dan yola çıkmıştı. Gençler, Bursa’da bulunan İHH Marmara Afet ve Koordinasyon Merkezi’nde düzenlenecek olan kampa giderken İstanbul - Bursa Otoyolu’nda geçirdikleri kaza sonucu olay yerinde hayatlarını kaybetmişlerdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023