İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
'Gençler Yetim Kardeşlerine Sahip Çıkıyor'
Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İHH İnsani Yardım Vakfı arasında “Gençler Yetim Kardeşlerine Sahip Çıkıyor” projesi için yapılan işbirliği protokolü yenilendi.
12.09.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi ile Türkiye dahil 53 ülkede yaklaşık 95 binden fazla yetimin hamiliğini üstleniyor. 2007 yılından bu yana devam eden sistemle her ay düzenli bağışçıların yardımları, İHH aracılığıyla yetim ailelerine ulaştırılıyor. Bu bağışçılar, bazen veliler, emekli aylığıyla geçimini sağlayan yaşlılar oluyor bazen de öğrenci ve gençler oluyor. İyilik hareketine bir destek de Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nden geliyor.

Bu kapsamda Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile İHH arasında “Gençler Yetim Kardeşlerine Sahip Çıkıyor” başlıklı işbirliği protokolü yenilendi. İHH Genel Başkan Yardımcıları Said Demir ve Reşat Başer’in hazır bulunduğu protokol yenileme töreni, Gençlik ve Spor Bakanlığında gerçekleştirildi. Yenilenen protokol, İHH Genel Başkan Yardımcısı Orhan Şefik ve Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Emre Topoğlu tarafından imzalandı. Protokole göre gönüllülük esasına dayalı olarak gençler, Türkiye’de ya da dünyanın herhangi bir bölgesindeki yetim kardeşlerinin hamiliğini üstleniyor.

6f5a6645.jpg

Projeyle birlikte iyiliğin geleceği olan gençlerde; yardımlaşma, paylaşma ve iyilik duygularının geliştirilmesi ve dünya üzerindeki yetimlere sahip çıkılması hedefleniyor. Projeyle gençler, sürekli ve/veya dönemsel olarak ayda 125 TL ile bir yetim çocuğun eğitim, barınma, sağlık, gıda, kıyafet gibi ihtiyaçlarını destekliyor.

Gençlik Merkezleri/Genç Ofislerde “Gençler Yetim Kardeşlerine Sahip Çıkıyor” projesi kapsamında toplanan yardımlarla, yaşamını tek başına idame ettirmeye gücü yetmeyen yetimlere, kendi ayakları üzerinde duracak yeterliliğe ulaşıncaya kadar destek olunuyor. Yapılan bu çalışmayla, yetim çocukların temel hak ve hürriyetlerinin ihlal edilmemesine yönelik çalışmalarda bulunuluyor ve maddi ihtiyaçlarının yanı sıra manevi ihtiyaçlarının da karşılandığı güvenli ortamlar hazırlanıyor.

6f5a6679.jpg

Yetimlere destek için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Yetim Sponsorluk Sistemi aracılığıyla dünyanın dört bir yanındaki yetimlere yardımda bulunmak isteyen iyiliksever bağışçılar, YETİM yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Ayrıca İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine YETİM koduyla projeye destek olunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022