İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Genç İHH Samsun Kış Kampları
Genç İHH, üniversite komisyonlarının teşkilat eğitimi için “Genç İHH Birinci ve İkinci Samsun Kış Kampı”nda bir araya geldi.
18.02.2017

İlk kampa Akdeniz, Ege, İç Anadolu bölgesi teşkilatlarından 45 komisyon üyesi katılım sağladı. Üniversite komisyon üyelerinin selamlama konuşması ile başlayan 3 günlük kampın ilk günü tanışma ile devam etti.

Tanışmanın ardından kısa film gösterimi ve Genel Merkez Üniversite komisyonunun Reyhanlı - Kilis ziyaretlerindeki izlenimlerine dair sunum yapıldı. Kampın ikinci günü komisyon üyelerine teşkilat şeması ve birimlere dair ayrıntılı sunum yapıldı. Daha sonra Fatma Aydın Ataş “Geçmişten Günümüze Üniversite Çalışmaları” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. 

Ardından Uluslararası Mülteci Hakları Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Süleyman Kurt "Sivil Toplum Kuruluşları ve İHH" konulu sunumunu gerçekleştirdi. İkinci günün son konferansı ise “Genç Sahabeler” konusu ile İHH Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Çelik tarafında yapıldı.

Sunum ve eğitimlerin sonrasında geçen sene Ramazan yardımı kapsamında Burkina Faso’da bulunan komisyon üyeleri bölgeye dair izlenimlerini aktardı. Kampın son gününde Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, "Teşkilat Çalışmaları ve Faaliyet Alanlarımız" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi.

cats2-kopya.jpg

Samsun’da 2. kamp

İkinci kamp, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Anadolu bölgesi teşkilatlarından 24 il 87 komisyon üyesi ile Samsun 19 Mayıs Gençlik Kampı’nda gerçekleştirildi. 3 gün süren kamp, Genç İHH Üniversite Başkanı Sena Güngör’ün selamlama konuşması ve tanışma programı ile başladı.

Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, "Teşkilat Çalışmaları ve Faaliyet Alanlarımız" başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Genel merkez Üniversite komisyonunun Reyhanlı - Kilis ziyaretlerindeki izlenimlerini aktardıkları sunum ile ilk gün sona erdi.

Ardından Ayşe Sıdıka Oktay, “Kınalızade Ali Efendi ve Ahlak Anlayışı” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. Birinci Samsun kampında olduğu gibi kamp alanı etkinliklerinin ardından geçen sene Ramazan yardımı kapsamında Burkina Faso’da bulunan komisyon üyeleri tarafından bölgeye dair izlenimler aktarıldı.

Kampın son eğitiminde ise Rahmi Küçük ile “Dünyaya Müslümanca Bakmak” konulu sohbet gerçekleştirildi. 3 günün ardından Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güney Anadolu bölgesi teşkilatlarının katıldığı kamp, hatıra fotoğrafı çektirerek sona erdi.

cats3-kopya.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Genç İHH, Suriye’de 13 üniversitede 7 bin kişiye iftar verdi
Genç İHH, Suriye’de 13 üniversitede 7 bin kişiye iftar verdi
Genç İHH, Gençlik İftarları projesiyle Suriye’de bulunan 13 üniversitede 7 bin öğrenciye iftar verdi. Ramazan ayı boyunca devam edecek olan iftar programlarıyla 17 üniversitede 10 bin öğrenciye iftar verilmesi hedefleniyor.
20.03.2025
Genç İHH 10. Ara Dönem İl Başkanları Toplantısı düzenlendi
Genç İHH 10. Ara Dönem İl Başkanları Toplantısı düzenlendi
Genç İHH, 10. Ara Dönem İl Başkanları Toplantısı yoğun bir gündemle gerçekleşti. Türkiye’nin dört bir yanından gelen il başkanları ile gerçekleştirilen toplantıda, özellikle Ramazan ayı için planlanan çalışmalar değerlendirildi.
24.02.2025
Genç İHH çalışmalarıyla binlerce gence ulaştı
Genç İHH çalışmalarıyla binlerce gence ulaştı
Gençlere yönelik farklı birçok alanda faaliyetlerde bulunan Genç İHH, 2024 yılındaki çalışmalarıyla binlerce gence ulaştı. Genç İHH tarafından Filistin’e destek amacıyla 62 ilde ve 85 üniversitede “Özgürlük İçin Nöbetteyiz” programları düzenlenirken, “Kampüs’ten Refah’a” programıyla da 50 ilde ve 62 üniversitede çeşitli çalışmalar gerçekleştirildi.
05.02.2025