İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gernika için Yol Açık
Pazartesi gününden beri açlık grevinde olan Gernika gemisi yolcuları gemilerinin serbest bırakılması üzerine açlık grevine son verdi.
Filistin 13.07.2011

İspanyol Rumbo a Gaza (İstikamet Gaza) kuruluşu üyeleri, gemileri Gernika ile Özgürlük Filosu 2-İnsan Kal’a katılmak için Yunanistan’a gelmişlerdi. Ancak filonun diğer gemileri gibi Gernika da Yunanistan ablukasına takıldı ve Akdeniz’e açılmasına izin verilmedi.

Bir süredir gemilerinin limandan ayrılmasına dahi izin verilmeyen Rumbo a Gaza organizasyonunun ikisi Madrid’de altısı Atina’da bulunan 8 aktivisti, İspanyol hükümetinin devreye girmesi ve gemileri ile birlikte Akdeniz’e açılmalarını sağlaması için açlık grevine başlamıştı.

Pazartesi gününden beri açlık grevinde olan 8 aktivist, Yunanistan hükümetinin Akdeniz’e açılmalarına izin vermesi üzerine bugün açlık grevine son verdi. Grubun Atina’daki İspanyol Konsolosluğu önünde bulunan üyelerinin Perşembe günü İspanya’ya geri dönecekleri açıklandı.

Atina’daki İspanyol Konsolosluğ’unda açlık grevi yapanlardan biri olan aktivist Elvira Souto gemilerinin Akdeniz’e açılmasına izin verilmesi üzerine eylemlerinin başarıya ulaştığını ancak nihai amaçlarının Gazze’ye gitmek ve yanlarında getirdikleri insani yardımı Gazze halkına ulaştırmak olduğunu söyledi.

Bu şekilde protestolarda bulunmak zorunda kalmalarını “anlaşılamaz” olarak değerlendiren Souto, ”Biz kanunen tüm ülkelerin vatandaşlarına temel hak olarak tanınmış son derece yasal bir talepte bulunduk ancak kanunlarla sabit olan bu hakkımızı  konsolosluk binasında sabahlayarak, açlık grevlerinde bulunarak dile getirmek zorunda kaldık. Bu yaşananlar inanılmaz.” diyerek Yunanistan hükümetinin uygulamaları karşısındaki şaşkınlığını dile getirdi.

Rumbo a Gaza aktivistleri de Özgürlük Filosu ile ilgili olarak son günlerde yaşanılan bu olayların halkların ve hükümetlerinin arasında giderek büyüyen bir uçuruma işaret ettiğini belirtti. “Tüm dünya üzerinde sivil toplum ablukayı kaldırmak için son derece kararlı adımlar atmaya başlamışken Avrupa Birliği devletleri de hiç olmadıkları kadar ateşli bir şekilde bunu engellemek için girişimlerde bulunmaya başladı.”

Özgürlük Filosu eyleminin İsrail’in hukuk dışı politikaları karşısında Batılı devletlerin çifte standart uygulamalarını tamamen açığa çıkardığını belirten Souto “Filistin gerçeği filo sayesinde ilk defa bu kadar net bir şekilde gözler önüne serildi. Sorulması gereken asıl soru Avrupa devletlerinin neyi sakladığı ve İsrail’in bu yaptırım gücüne nasıl sahip olabildiği olmalıdır.” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
Muş’ta yetim 4 genç kıza çeyiz desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, her yıl düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri (YDG) etkinlikleri kapsamında yurt içinde ve yurt dışında yetimlere ve ailelerine yönelik çeşitli programlar, gelir desteği amaçlayan projeler ve yardım faaliyetleri düzenlemeye devam ediyor. Bu kapsamda son olarak, Muş İHH tarafından ekonomik imkânları kısıtlı yetim 4 genç kıza çeyiz desteği sağlandı.
12.05.2023
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023