İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gezici Aşevi yoluna devam ediyor
Gezici aşevi tırımız Bingöl’de bin 500 kişiye iftar yemeği verdi. İhtiyaç sahibi ailelere de kumanya dağıtımı yapıldı. Aşevinin bir sonraki durağı Siirt ve Diyarbakır olacak.
Türkiye 21.08.2010

İHH Gezici Aşevi tırı yoluna devam ediyor. Aşevinin Sinop, Samsun, Çorum, Tokat, Sivas, Erzincan, Van ve Tatvan’dan sonraki durağı Bingöl oldu.

Belediye İftar Çadırı’nda kurulan aşevinde bin 500 kişiye iftar yemeği verildi. İftardan önce ihtiyaç sahibi ailelere kumanya paketleri dağıtıldı.

Toplu iftar yemeğine ilin yerel yöneticileri de katıldı.

Pilav, kavurma, tatlı, su ve ekmekten oluşan menü çadıra gelen vatandaşlara ikram edildi.

Yardım faaliyetlerine aralıksız devam ettiklerini söyleyen İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hayri Bolat, Gezici aşevi ile birlikte Bingöl’e geldiğini belirterek, “Ramazan ayı münasebetiyle Gezici Aşevi’nin Bingöl durağındayız. Belediye İftar Çadırı’nda Bingöl’de bin 500 kişiye iftar verdik. İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın 110 ülkesinde çalışma ve projesi bulunan bir vakıf. 18 yıllık bir geçmişi olan bir kurumuz. Bugünkü durağımız Bingöl’dü. Buradan sonra İnşallah Siirt ve Pazar günü de Diyarbakır’da olacağız” dedi.

İHH, Gezici Aşevi tırıyla 26 ilde toplam 65 bin insana iftar yemeği verecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
Deprem bölgesinde milyonlarca kişiye destek
İHH İnsani Yardım Vakfı, deprem bölgelerinde yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, bugüne kadar 7 bin 341 arama kurtarma ve acil yardım görevlisi ile çalışmalarda bulundu ve depremden etkilenen milyonlarca kişiye destek oldu.
03.05.2023
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH Somalili 38 bin 601 aileye un dağıttı
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2020 yılından bu yana kuraklığın yoğun bir şekilde devam ettiği Somali’de yardım çalışmalarına devam ediyor. İHH, çalışmaları kapsamında son olarak, ülkenin 10 şehrinde 38 bin 601 aileye 75’er kilo un dağıtımında bulundu. Dağıtımlardan yaklaşık 232 bin kişi faydalandı.
26.04.2023
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH deprem bölgelerinde 7 bin 21 kişiyle çalışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, bir aylık süreç içerisinde 7 bin 21 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile depremden etkilenen illerde faaliyet gösterdi. Vakıf; gıda, barınma, giyecek gibi birçok alanda milyonlarca insana destek ulaştırdı. İHH depremin yaşandığı 10 ildeki yardım çalışmalarına devam ediyor.
09.03.2023