İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gezici aşevimiz yolunu tamamladı
Gezici aşevimiz yolunu tamamladı. Ramazanın ilk günü Sinop’la başlayan gezici aşevi, son iftarını Kocaeli Dilovası’nda verdi. Gezici aşevimiz 25 ilde 45 bin kişiye iftar yemeği dağıttı.
Türkiye 08.09.2010

Ramazan ayının ilk günü Sinop’tan yola çıkan ve her gün bir ilimizde iftar yemeği dağıtan gezici aşevimiz son olarak Kocaeli Dilovası’ndaydı.

Gezici aşevimiz, Ramazanın rahmet ve bereketini Anadolu’nun 25 iline taşıdı. Kardeşlik, paylaşma ve dayanışmanın en güzel örnekleri aşevimizin sofralarında yaşandı. Fakiri, zengini, yetimi, kimsesizi aynı sofrada iftar açmanın manevi hazzıyla Ramazan ayını doya doya yaşadı.

Ziyaret ettiği her ilde büyük bir alakayla karşılanan aşevimiz son günlerinde Kocaeli, Konya ve Isparta’daydı. Konya’ya gelen aşevi merkeze bağlı Alaaddin tepesinin karşısında bulunan kültür parkına kuruldu. Konya’da verilen iftar yemeğine AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç, bölgedeki STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konya’da bin 800 kişiye iftar yemeği dağıtıldı.

Gezici aşevinin diğer durağı ise Isparta oldu. Isparta meydanında yapılan iftar programına AKP Isparta Milletvekili Haydar Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Kadir Dal, Çevre İl Müdürü Tayfun Büyükkürkçü, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Isparta’daki iftar programında bin kişiye yemek dağıtıldı. Aşevimiz son iftar yemeğini Kocaeli Dilovası’nda verdi.

Gezici aşevi ekibi büyük bir özveriyle çalıştı

İHH gezici aşevi ekibi, organizasyonun başından sonuna kadar büyük bir özveriyle çalıştı. Ekibimiz, bir sorun yaşanmaması için büyük bir titizlik gösterdi. Binlerce kilometre yol yapan gezici aşevinde yemekler de yine aynı özenle hazırlandı. Bu güzel yolculuğun her durağında soframıza konuk olan insanlar da iyi niyet ve dualarıyla iyiliklerin ortağı oldular. 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024