İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gezici İftar Tırı’mız Bartın’daydı
Cumhuriyet Meydanında yaklaşık 1500 kişiye iftar yemeği veren İHH İnsani Yardım Vakfı Gezici İftarı Tırı vatandaşların teveccühünü topladı.
Türkiye 30.07.2013

İlgili Haber: Gezici İftar Tırı güzergahı

Türkiye genelinde bu yıl 25 merkezde halka açık iftar verecek olan İHH Gezici İFtar Tırı, hummalı bir çalışmayla hazırladıkları iftariyelikleri yoğun katılımın olduğu Cumhuriyet Meydanı’nda dağıttı.

Katılımcılar arasında AK Parti Bartın Milletvekili Yılmaz Tunç, AK Parti Bartın İl Başkanı Yaşar Arslan, Saadet Partisi İl Başkanı Ünal Yurtbay ve çeşitli STK yeklileri de vardı. Milletvekili Yılmaz Tunç ve Bazı önde gelen STK yetkilerinin Halk İftarı'nda, yere serilmiş hasırlar üzerinde iftarlarını açması takdir topladı.

Bartın’da bir ilk halinde organize edilen "Halka Açık İftar", bu tür organizasyonların yaygınlaştırılmasına fırsat tanıyacak görkemde gerçekleşti.

İftar sonrası, Bartın Yardımlaşma Platformu görevlileri Kur’an Tilaveti ve dualarla haklı uğurlamazdan evvel İHH Teşkilatı ve Aşevi Sorumlusu Hasan Sancak kısa bir konuşma yaptı.

Sancak, “İHH yetkilileri olarak bizler, her yıl geleneksel hale getirdiğimiz Türkiye turunda ilk defa Bartın ilimize geldik. Bu yıl 25 Merkezi dolaşıp, bu iftar ikramlarımızla insanlarımızı buluşturma gayretindeyiz. Ramazan ayı birlik, beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının yoğun olarak yaşandığı bir ay. Bu ay ile beraber düzenlenen iftar yemeklerinde zengin fakir ayırt etmeksizin toplumun her kesimindeki insanlar bir araya geliyor. İşte biz de İHH olarak gücümüz yettiğince bu güzellikleri yaşatmaya çalışıyoruz. Davetimize katılmış olmanızdan dolayı sizlere şükranlarımızı sunuyoruz.” dedi.

Bir sonraki iftar programı olan Bolu "Halka Açık İftar Programı" dolayısıyla Gezici İftar Tırı Bartın’dan ayrıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024