İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gezici İftar Tırımız Çorum’daydı
Türkiye’yi dolaşan İHH gezici TIR’ının 10. durağı Çorum oldu. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği programa yaklaşık 3 bin kişi katıldı.
21.07.2013

İlgili Haber: Gezici İftar Tırı Güzergahı

Gezici iftar TIR’ının Çorum iftarına Mavi Marmara Derneği Başkanı İsmail Yılmaz, Marmara Aktivistleri, Samsun İnsani Yardım Hareketi (SİYAH), Amasya Özgür-Der, Çorum Hitit Üniversitesi öğretim üyeleri, Çorum’dan bir çok STK temsilcisi ve Tokat’tan davetliler katıldı.

İftar programında bir konuşma yapan İHH İnsani Yardım Vakfı’nın Çorum gönüllülerinin temsilcisi Selim Özkabakçı, “Muhtaçlar ve mazlumlar olduğu müddetçe inşallah biz bu hayır işlerine devam edeceğiz. Ama biliyoruz ki zalimler de zulmünden vaz geçmeyecektir. Biri bitmeden biri başlıyor. Irak hafifledi dedik, Somali başladı, Somali devam ederken, Arakan başladı. Ardından Suriye ve şimdi Mısır… Filistin ve Gazze çoktan kanayan yaramız. Hepsinden öte Mısır yaramıza tuz biber oldu.

Zulümlerin kaynağı olan kibir, zalimlerin ve kendini bir şey sananların ortak özelliğidir. Kibir, bu ülkede de mevcut. Halka hizmet ettiğini söyleyenler arasında yaygın bir hastalık. Onlar kibirlerinden böylesi iftarlara katılamazlar. Onlar insanların omuzlarında yürüyen tahterevalli isterler. O kibirliler halkla aynı sofraya oturamazlar. O kibirliler Peygamberimize de “Ya Muhammed biz bu halkın aşağı tabakasıyla aynı yerde mi oturtacağız demişlerdi.” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024