İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gıda dolu yardım tırlarımız Suriye'ye girdi
İki gün önce yola çıkan gıda dolu tırlarımız Suriye halkına ulaşmaya başladı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 05.01.2013

''Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası çerçevesinde İstanbul'dan yola çıkan tırlar, sınır kapılarına ulaşmaya başladı.

Suriye halkına destek olmak için yola çıkan 33 tırdan 15'i Suriyelilere ulaştı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı organizatörlüğünde İstanbul'dan hareket eden 33 tırdan 15'i, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan giriş yaparak Suriye'nin Esselame Sınır Kapısı'na ulaştı.

[video-305] 

300 kadar sivil toplum kuruluşunun Suriye halkına yönelik düzenlediği, ''Kış geldi. Suriye için bir ekmek, bir battaniye'' kampanyası çerçevesinde hayırseverlerin bağışları sürüyor.

İHH İnsani Yardım Vakfı organizatörlüğünde İstanbul'dan hareket eden ve Suriye halkına un, battaniye, temel ihtiyaç malzemeleri taşıyan 33 tırdan 15'i, Esselame Sınır Kapısı'na ulaştı.

Essaleme Sınır Kapısı'nda toplanacak olan tırlar, sayım yapıldıktan sonra dağıtım yapmak için Suriye'nin çeşitli bölgelerine hareket edecek.

6 tır Yayladağı ilçesine ulaştı

İstanbul'dan yola çıkan, içerisinde battaniye ve un bulunan 6 tır, Hatay'ın Yayladağı ilçesine geldi.

Suriye Türkleri Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği'nden Nidal Molla, 6 tırın her birinde 24 ton un ve çok sayıda battaniye bulunduğunu bildirdi.

İzmir'de 3 tır un yardımı

Ayrıca bayanlardan oluşan İzmir Özgür-Der ve İzmir İHH grubu beraberlerinde 3 tır un yardımı Suriyelilere ulaştırdı.  

Biraz daha hassas ve duyarlı olmalıyız

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Yardımcısı Osman Atalay, Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı'nda yaptığı açıklamada, Halep ve Suriye genelinde insani trajedinin yaşandığını, buna seyirci kalmamak için yardım yapmak gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

''Bosna'daki katliam ve felaket karşısında, Türk halkı ve sivil toplum örgütleri son derece duyarlılık göstermişti. Dün Bosna'da yaşanan katliamın bir benzeri Suriye'de yaşanıyor. O açıdan bizim sivil toplum örgütleri olarak biraz daha hassas ve duyarlı olmamız gerekiyor. Azez'de geçen hafta 6 bin civarında insan çadırlarda yaşıyordu. Ama son 3, 4 gün içerisinde Azez ve Halep kırsalındaki yoğun bombardıman sebebiyle buna 4 bin kişi daha eklendi. Bugünlerde gerçekten çok soğuk var. Çadırlarda yaşayan insanların durumu iyi değil. Çocuk ve kadınlarda hastalıklar baş göstermeye başladı. Bunu da düşünmek gerekiyor. Elektrik ve mazot yok. Bu çadırlarda ısınma problemi var. Çadırlarda çocuklar ve yaşlılar var. Naylon çadırlarda yaşayan insanların daha fazla sağlıklarını koruyamayacaklarını tahmin ediyoruz.

Halep'ten gelen kamyonlara boşaltılacak unlar, daha sonra Halep'e doğru yola çıkacak. Bu kampanya çerçevesinde sadece İstanbul'dan değil, Türkiye'nin birçok yerinden; Bursa'dan, İzmir'den, Giresun'dan, birçok şehirlerden kampanyaya ilgi var. Çünkü hayat şartları her geçen gün Halep'te ve Suriye topraklarında zorlaşıyor. Suriye'de yaşayanlar için açlık tehlikesi var gerçekten; 10 milyon insan için önümüzdeki günlerde açlık sorunu olacak.

Un yok, maya yok, bunlar olsa elektrik yok. Mazot yok, ekmek yapmak her geçen gün zorlaşıyor. Suriye için bir tehlike daha var. Özellikle havaların soğumasıyla çocuklar ve yaşlılar için hastalık tehlikesi var. Çadır kentte elektriğin olmaması, ısıtıcıların olmaması, sobanın olmaması nedeniyle, çocuklar üzerinde ciddi hastalık tehlikesi var."

Bu arada, Suriye'deki patlamaların sesi Türk tarafına kadar gelirken, yardımlar bombalar altında Suriye'ye ulaştırılıyor.

Milletvekilinden İHH'ya teşekkür

Öte yandan Babüsselam Sınır Kampı’na ziyarete gelen AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar’a İHH’nın çalışmalarını anlatan İHH Başkan Yardımcısı Osman Atalay, 6000 kişilik günlük sıcak yemek ve kış yardımlarını anlattı. Tayyar, İHH çalışmalarını öğrenince teşekkürlerini iletti.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın    


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
İHH’dan Çad’a göç eden Sudanlılara insani yardım
Sudan'da ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasındaki çatışmalar 15 Nisan'dan bu yana devam ediyor. 550 kişinin hayatını kaybettiği, 5 bine yakın kişinin ise yaralandığı iç savaş sürecinde 700 binden fazla Sudanlı ise farklı noktalara göç etti. Ülkede sivillere yönelik acil yardım çalışmalarında bulunan İHH, bu kapsamda son olarak sınır ülkesi Çad’a göç eden Sudanlılara sıcak yemek ve gıda kumanyası dağıttı.
10.05.2023
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
İHH Sudan’daki iç çatışmaların ardından yardım çalışmalarına başladı
Sudan'da, ordu ile Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) arasında 15 Nisan'dan beri devam eden çatışmalar sonucunda tahmini verilere göre 500'e yakın kişi hayatını kaybetti. 4 bin kişi yaralandı ve yüz binlerce kişi de farklı noktalara göç etmek zorunda kaldı. İHH, yaşanan çatışmaların ardından ülkede acil yardım çalışmaları başlattı.
28.04.2023
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH 5 bin 943 kişiyle yardım çalışmalarına devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı deprem bölgelerinde 5 bin 943 arama kurtarma görevlisi ve yardım gönüllüsü ile çalışmalarına devam ediyor. İHH Arama Kurtarma Ekipleri vefat etmiş ve yaralı olarak 3 bin 28 kişiyi enkazdan çıkarırken, acil yardım gönüllüleri de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yüzbinlerce kişiye destek ulaştırdı.
21.02.2023